Mira Logarušić najbolja je hrvatska radnica!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.11.2019. 9:54:36
 Mira Logarušić najbolja je hrvatska radnica!

Foto: Saša Ćetković

Sesvećanka  Mira Logarušić pobijedila je u izboru za najboljeg hrvatskog radnika - radnicu.



U organizaciji udruge Partner je održana dodjela prošle subote dodjela nagrade Mali svjetionik za velike ljude „Nagrada Dr. Dražen Glavaš“ u spomen na sveučilišnog profesora, organizatora The Global Leadership Summita u Hrvatskoj, koji je umro u 50. godini krajem 2017.


Dodjelu je uživo gledalo nekoliko stotina ljudi, a pobjedu je odnijela gospođa Mira Logarušić, koja je i prošle godine ušla u finale, objavili su organizatori.


Mira, djelatnica na kiosku osvojila je glavnu nagradu od 100.000 kuna, dok je drugo mjesto i 10.000 kuna zauzeo bagerist Nediljko Karoglan. Treći je bio mladi konobar Denis Perhoč koji je dobio 5.000 kuna. Svi su finalisti dobili i poklon bonove od partnera DMa.


Do finalista (top 15) se došlo tako što je višečlana komisija od svih prijava odabrala onih 15 najdojmljivijih. Ove godine to nije bio jednostavan zadatak jer je zaprimljeno 250 prijava. Prijave su putem weba podnijeli svi koji su tako htjeli javno dati priznanje svojim kolegama ili radnicama, pa je tako Miru za natjecanje prijavio njen direktor što dovoljno govori o njenoj posvećenosti poslu i ugledu koji kao radnica uživa u svom kolektivu.


Nakon 3 tjedna glasanja telefonskim i putem SMSa između top 15, napokon smo dobili pobjednika. 'Utrka' je bila napeta, pobjednik se do samog kraja nije znao. Mali svjetionik za velike ljude pokrenuli su Kristijan Cinotti, direktor Mazars Cinottija i Ivan Topčić, vlasnik i direktor zagrebačkog Tim Kabela, s ciljem promicanja radne etike među radnicima i poslodavcima. Nagradom se želi nagraditi „običan“ zaposlenik, vrijedan i pošten čovjek, koji svakodnevno pridonosi društvu poštujući načela vrijednosti rada i poštenja. Ove jeseni natječaj se proveo drugi put, nakon što je 2018. godine između više od stotinu prijavljenih kandidata najboljim proglašen zaštitar Mate Orlović.


'Ovim iznosom želimo pokazati da smo ozbiljni u nagrađivanju te da se ulaže dosta truda u ovaj projekt i da ga ljudi podržavaju. Nije sve u novcima, ali financijskom nagradom za najboljeg radnika želimo pokazati svim radnicima Lijepe Naše da se rad, trud i poštenje uvijek isplate", izjavio je Cinotti. 


Mira Lugarušić radi u kiosku Tiska na Branimirovoj tržnici do kuda gotovo svakodnevno dolazi biciklom, a unatoč njenom invaliditetu ništa joj u životu nije teško. Možda je to i putokaz mlađim naraštajima kakav treba biti odnos prema poslu, a nagrada za takav odnos stigne kad - tad.


Video: Mali svjetionik

Vezane vijesti
Ažurirano: 12.3.2024. 12:57:24

Create Account