Mjesni odbori donijeli svoje planove

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.2.2017. 19:03:31
Mjesni odbori donijeli svoje planove

Foto:

Donošenjem planova u mjesnim odborima, nova organizacija lokalne samouprave u gradu Zagrebu i stvarno je profunkcionirala.

Početkom godine na snagu je stupila nova organizacija lokalne samouprave na nivou grada Zagreba. S novom organizacijom dodijeljena su i veća sredstva kojim će raspolagati gradske četvrti, a namijenjeno je prvenstveno za komunalne namijene. Ove godine gradska četvrt Sesvete ima na raspolaganju oko 45 milijuna kuna, 8 milijuna više od lani.

Značajni dio tog novca bit će potrošen na programe mjesnih odbora, za što su oni do kraja siječnja morali izraditi svoje planove i podastrijeti ih upravi gradske četvrti, odnosno na našem području predsjedniku Draženu Markoti.

Tako su sva vijeća mjesnih odbora s područja gradske četvrti Sesvete, a nakon provedenih višednevnih koordinacija predsjednika vijeća mjesnih odbora s predsjednikom Vijeća Gradske četvrti Sesvete, donijela svoje Financijske planove za ovu godinu kao i planove malih komunalnih akcija mjesnih odbora  čime je ispunjen preduvjet nakon kojeg se može otpočeti s radovima koje će financirati mjesni odbori. Također je i većina mjesnih odbora s područja Gradske četvrti Sesvete usvojila zaključke o radovima održavanja nerazvrstanih cesta na području svojih mjesnih odbora.

Vijeće Gradske četvrti Sesvete je na 33. sjednici održanoj u ponedjeljak, 30. siječnja 2017. usvojilo svoj financijski plan za ovu godinu te program održavanja komunalne infrastrukture. Time su ispunjeni uvjeti za započinjanje radova koje financira Vijeće gradske četvrti Sesvete, kao i za redovno održavanje odvodnje atmosferskih voda, čišćenje javnih površina, održavanje javnih površina te održavanje nerazvrstanih cesta na području Sesveta, a koje također financira Vijeće gradske četvrti Sesvete.

Plan komunalnih aktivnosti za područje Gradske četvrti Sesvete u 2017. godini trenutno je u pripremi, te se očekuje kako će biti usvojen na sljedećoj redovnoj sjednici Vijeća Gradske četvrti Sesvete, nakon čega će biti i javno objavljeno.

Create Account