Mobilni mamograf u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.12.2018. 22:38:01
Mobilni mamograf u Sesvetama

Foto: Ilustracija

Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar poziva na pregled sve žene između 40 i 50 godina života.Mobilni mamograf Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar bit će stacioniran 10. i 11. prosinca, u ponedjeljak i utorak u središtu Sesveta na Trgu Dragutina Domjanića 4, ispred zgrade Narodnog sveučilišta. Iz Zavoda pozivaju sve stanovnice g.č. Sesvete između 40 i 50 godina života, te žene starije od 70 godina da se odazovu na pregled. Žene u dobi od 50 do 70 godina uključene su u nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke, te su već dobile, ili će dobiti poziv na mamografski pregled.


Pregled je besplatan i mogu pristupiti sve žene iz navedene dobi, ali uz prethodnu telefonsku najavu na broj 4696 309. Pregledi će se obavljati u terminu od 9 do 14 sati.


Rak dojke jedan je od najvećih ženskih ubojica, no ukoliko se otkrije u dovoljno ranoj fazi vrlo se uspješno može izliječiti. Stoga iz Zavoda pozivaju sve žene da kontroliraju svoje zdravlje i koriste ovakve i slične besplatne javnozdravstvene akcije.


Vezane vijesti
Ažurirano: 30.7.2019. 12:33:12

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account