MRK Sesvete u punom treningu, u subotu pripremna utakmica s Varaždinom

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.8.2018. 15:32:29
MRK Sesvete u punom treningu, u subotu pripremna utakmica s Varaždinom

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Rukometaši MRK-a Sesvete već su tjedan dana u punom treningu, a ove subote, 25. kolovoza bit će odigrana i prva pripremna utakmica s RK Varaždinom.



Davor Dominiković, vjerujemo svima poznati „Kauboj” koji je s hrvatskom rukometnom reprezentacijom osvojio gotovo sve trofeje, krenuo je u prvi samostalni trenerski posao, ali u prošloj je sezoni  uspješno odradio ulogu pomoćnog trenera  Vladi Šoli u RK Dubravi, dok je tijekom ljeta izborniku hrvatske rukometne reprezentacije Lini Červaru također bio pomoćnik na Mediteranskim igrama na kojima je osvojeno zlato!


Osim Davora Dominikovića, u stručnom stožeru pojačanje je svakako Branimir Šola koji je prošle sezone radio s nogometašima NK Rudeša.


Glede igračkog kadra - klub su ovoga ljeta napustili Luka Pandža i Igor Totić, dok je Darko Krndelj trenutno zamrznuo igračku karijeru zbog posla u inozemstvu.


Umjesto Igora Totića na vrata će uz Mateja Mudrinjaka stati juniorski reprezentativac Ivan Panjan koji dolazi iz RK Medveščaka. Povratnik u  redove Sesvećana je srednji vanjski Darko Mršić koji je u klubu proveo dvije sezone, dok je u prošloj sezoni igrao za križevački KTC. Na posudbu iz PPD Zagreba dolazi Vito Bahtijarević, talentirani srednji vanjski koji je također ovog ljeta igrao za juniorsku reprezentaciju. 


Iz redova MRK Metalca dolaze trojica igrača - na poziciji desnog vanjskog Toni Ezgeta, koji je zajedno s Darkom Mršićem ovoga ljeta osvojio srebro nastupajući za Hrvatsku na Svjetskom sveučilišnom prvenstvu. Toni je ponajbolji igrač na svojoj poziciji u Premijer ligi.

Na desnoj strani umjesto Darka Krndelja dolazi 22-godišnji Marko Jurakić koji je produkt omladinske škole MRK Dugog Sela, a zadnje dvije sezone igrao je u zagrebačkom Metalcu. Domagoj Potnar, također 22-godišnjak, igra na poziciji pivota, ali radi se i o odličnom obrambenom igraču. On će propustiti početak priprema i moguće prvi dio sezone uslijed ozljede koju će biti potrebno sanirati operativnim zahvatom.




Pojačanja MRK-a Sesvete, s lijeva: Toni Ezgeta, Darko Mršić, Ivan Panjan, Vito Bahtijarević i Marko Jurakić.  Nedostaje još Domagoj Potnar koji je ozljeđen i propustit će prvi dio sezone zbog oporavka uslijed operacije koju će uskoro imati.



Klub koji je tako lani ušao u elitni hrvatski rukometni rang uspio je zadržati taj status što nije nimalo lako, kaže novi trener Dominiković. „Svakoj novoj momčadi u ovom rangu je doista teško izboriti opstanak, pa stoga moram posebno zahvaliti mojim prethodnicima Dariju Zrniću i Davorinu Štrleku na izvrsno odrađenom poslu. To nas obvezuje u ovoj novoj sezoni. Prvi tjedan priprema je iza nas, dečki rade odlično i moji suradnici Branimir Šola, kondicijski trener i Marko Markiš trener vratara su također zadovoljni”, govori nam Dominiković uoči početka sinoćnjeg treninga s kojim je krenuo nakon kraćeg razgovora s predsjednikom kluba Josipom Ćurkovićem.


„Sad su pred nama četiri tjedna intenzivnih treninga i nekoliko pripremnih utakmica, a prva je već sutra (subota, 25. kolovoza) protiv vrlo dobrih Varaždinaca”, nadodao je Dominiković, pozvavši pri tom sve navijeća i građane Sesveta na utakmicu koja će biti odigrana u s početkom u 18 sati u sportskoj dvorani Jelkovec.


Inače treninzi kluba odvijaju se u sportskoj dvorani Jelkovec zbog klimatiziranog prostora kakav nije gimnazijski, međutim, utakmice, prema sadašnjoj situaciji, igrat će se i dalje u spotrskoj dvorani Gimnazije Sesvete, kazuje nam predsjednik kluba Ćurković dodajući kako ipak postoji i mogućnost igranja u suvremenijoj dvorani u Jelkovcu.


Dominikoviću je sve jedno gdje će se igrati, a na naše pitanje o snazi ekipe nakon promjena, mišljenja je kako je ekipa jaka i nada se da bi se ove godine Sesvećani mogli boriti za ulazak u Ligu za prvka, dakle biti iznad sredine u gornjem dijelu tablice. „Svi mi dobro znamo da u sportu nikad ništa nije sigurno, pa tako niti ovo, to je naš plan i vjerujemo da je ostvariv, no niti drugi sigurno nisu spavali i vidjet ćemo kako će biti, završava naš kratki razgovor na treningu slavni bivši stup hrvatske rukometne obrane Davor Dominiković. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 8:00:50

Create Account