Muzej Prigorja poziva na programe u Noći muzeja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.1.2020. 9:51:07
Muzej Prigorja poziva na programe u Noći muzeja

Foto: Logo manifestacije

Muzej Prigorja redovito sudjeluje u obilježavanju Noći muzeja od 2010. godine svake godine priređujući vrlo zanimljive programe.Za ovogodišnju manifestaciju vrijedni djelatnici muzeja pripremili su raznovrsne programe: muzejske igre, izložbe, predstavljanje kalendara za 2020. godinu, predavanje te razgovor s istraživačem. Program

18.00 - 00.00

 MUZEJSKE IGRE: "RAZGOVOR S FOTOGRAFIJAMA IVE KIRINA", "GDJE SE KRIJE KLJUČ MUZEJA PRIGORJA?", "PAMTILICA MUZEJA PRIGORJA"

Dio programa koji će voljeti djeca! Ako mislite da nije namijenjen Vama, citirat ćemo Vam Alberta Einsteina: "Igra je najviši oblik istraživanja".


18.00 - 00.00

"NAJSTARIJA ZAGREBAČKA GROBNICA I DRUGO ARHEOLOŠKO BLAGO MORAVČA"

Jeste li znali da je baš u Sesvetskom prigorju pronađena najstarija poznata grobnica na području Grada Zagreba? Otkrivena je prije 40 godina u selu Moravče i stara je otprilike 3500 godina. Građena je od                , dimenzije su joj iznosile            metara, a u nju su ukopana          pokojnika. 


Čini vam se da smo ispustili dio teksta? Ili da ne znamo sve pojedinosti? Vašu će nedoumicu riješiti izložba.


18.30 - 21.30

RAZGOVOR S ISTRAŽIVAČEM:"PITAJ ZNALCA"!

Ništa nije zanimljivije od razgovora sa svjedocima! Dr. sc. Vladimir Sokol vodio je arheološka istraživanja u selu Moravče prije 40 godina i živa je riznica znanja o prapovijesnoj i povijesnoj baštini ovog prigorskog naselja. Kad će Vam se sljedeći put ukazati prilika da ga ispitate i saznate sve što Vas zanima?


18.00 - 00.00

"SNIMIO: IVO KIRIN"

Pogledajte fotografije prvog sesvetskog fotografa Ive Kirina (1911-1956). Kao istaknuta javna osoba međuratnih Sesveta fotografskom kamerom zabilježio je različite segmente i događaje društvenog života od kraja dvadesetih do sredine četrdesetih godina 20. stoljeća. Sačuvani fotografski opus predstavlja vrijedan i autentičan povijesni dokument međuratnih Sesveta.


20.30 - 21.00

KALENDAR ZA 2020. GODINU "SNIMIO: IVO KIRIN"

Kalendar "Snimio: Ivo Kirin" nastao je u suradnji sa sesvetskom tvrtkom Tokić d.o.o. kako bi se afirmirao trag djelovanja i postojanja prvog sesvetskog fotografa Ive Kirina, koji je svaki trenutak slobodnog vremena koristio kako bi uhvatio duh autentičnog života Sesveta nastojeći svakodnevne prizore sačuvati od zaborava. U kalendaru su prikazani grupni i pojedinačni portreti.21.30 - 22.15

"IVO KIRIN I MODERNA FOTOGRAFIJA 1930-IH"

Predavanje povjesničarke umjetnosti i likovne kritičarke Branke Hlevnjak o modernoj fotografiji tridesetih godina 20. st. te o najznačajnijem predstavniku hrvatske moderne u mediju fotografije Ljudevitu Griesbachu (1890-1946) koji je odigrao neizmjernu ulogu u fotografskom razvoju prvog sesvetskog fotografa Ive Kirina.


Vezane vijesti
Ažurirano: 1.2.2020. 12:44:40

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account