Muzej Prigorja u digitalnom dobu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.2.2019. 16:19:04
Muzej Prigorja u digitalnom dobu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Diljem Hrvatske u Noći muzeja sudjelovalo je više od 250 muzeja i baštinskih institucija koje su i ove godine besplatnim ulazom i posebnim programima privukle velik broj posjetitelja. Podosta Sesvećana posjetilo je i Muzej Prigorja.Na samom ulazu u Muzej Prigorja posjetitelje je dočekala svjetlosna instalacija. Nadahnuti uspjehom sesvetskih mladih robotičara, Gordana i Zorislav Šojat, svjetlosni umjetnici iz Zagreba, predstavljaju multimedijsku instalaciju "Svjetlost znanja", želeći inspirativnom svjetlošću potaknuti još veće zanimanje i duh istraživanja i inventivnosti, kako u mladih, tako i svih dobnih skupina.


A upravo su ti mladi robotičari bili nit vodilja ovogodišnje teme Noći muzeja Inovacije i digitalna budućnost. Požnjevši veliki uspjeh na domaćem i međunarodnom terenu, a o čemu pripremamo posebni napis, mladi robotičari iz OŠ Iver Sesvetski Kraljevec  OŠ Sesvetska Sela priredili su prezentaciju Robot u Sesvetama.  Uz to što su pokazali svoja dostignuća iz robotike, prikazali su mogućnosti rada pametne kasice prasice, ali na vrlo isnpirativan i osebujan način prikazali su automatski kokošinjac, odnosno pojilicu i hranilicu bez potrebe stalne ljudske nazočnosti.


Učenici novinarske grupe iz Srednje škole Jelkovec u listopadu 2018. godine posjetili su arheološki lokalitet Kuzelin za vrijeme održavanja Dana otvorenih vrata. Uz pomoć digitalnog fotoaparata i drona snimili su dojmljive fotografije i video te izradili prezentaciju o svom poučnom izletu što su prezentirali posjetiteljima.


Bilo je i drugih zanimljivosti, a posjetitelji su ujedno mogli posjetiti izložbu „Kaptolska kurija u Sesvetama“. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 1.2.2020. 12:44:40

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account