Na području Sesveta otkriven laboratorij za uzgoj marihuane, vlasnik uhićen

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.11.2020. 12:24:24
Na području Sesveta otkriven laboratorij za uzgoj marihuane, vlasnik uhićen

Foto: PUZ

Policija je izvijestila o otkriću laboratorija za uzgoj marihuane na području Sesveta, jedna osoba je uhićena.


Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe u obiteljskoj kući na području Sesveta, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti i protok zraka stvorio umjetne uvjete za uzgoj bilja te sadio marihuanu koju je sušio, usitnjavao, prepakiravao, a potom sumnja se dalje preprodavao.

 

Sve navedeno potvrđeno je obavljenom pretragom obiteljske kuće na području Sesveta kad je pronađen improvizirani laboratorij s umjetno stvorenim uvjetima za uzgoj bilja, zasađena 21 stabljika marihuane, 170 komada sasušenih grančica marihuane, 405,0 grama marihuane, 270,0 grama lišća marihuane, dvije digitalne vage za precizno mjerenje mase i određeni novčani iznos za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge.

 

Nadalje, obavljena je pretraga doma i drugih prostorija također na području Sesveta, gdje osumnjičeni povremeno boravi a gdje je pronađeno 260,0 grama marihuane i 280,0 grama sušenog lišća marihuane.

 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.12.2020. 16:00:20

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account