Na sesvetskom klizalištu dočekana Nova godina u podne (video)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 31.12.2019. 14:28:44
Na sesvetskom klizalištu dočekana Nova godina u podne (video)

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Dječji doček Nove godine organizirao je KUD Prepuštovec, ujedno organizator sesvetskog klizališta.



Stotinjak djece praćenih roditeljima uživalo je danas u posljednjim ovogodišnjim trenucima klizanja. 

Točno u podne Djed Mraz praćen svojim Mrazicama odbrojavao je sa svom djecom na klizalištu posljednje sekunde silvestarskog dopodneva. U podne vrvjele su čestitke i svi su potom krenuli u jedan đir po vanjskom ledu izvan šatora, vukući Djedicu koji nije imao klizaljke i ne zna klizati, jer njega uvijek u sanjkama vuku sobovi. 


Kako su po kolektivnom radnom ugovoru sobovi na čelu s Rudijem na godišnjem odmoru, po ledu su starog djedicu vukli i pružali mu potporu mali klizači, no unatoč toga nekoliko je puta posrnuo.  To ga ipak nije spriječilo da u društvu njihovih roditelja popije kuhano vino.


"Ovo je sada po prvi puta koliko je meni poznato da se u Sesvetama organizira, barem i na ovakav najmanji način, dječji doček Nove godine. Ukoliko će biti sluha nadležnih pokušat ćemo puno ozbiljnije s određenim programom dječji doček upriličiti i na godinu", kazuje nam "Djed Mraz", organizator i predsjednik KUD-a Prepuštovec Josip Lipar.


"Sesvete do sada nisu imale takvu tradiciju, počinjemo ju polako stvarati  nadam se da će Sesvećani ovaj program kao što je klizalište, božićni sajam i ovaj doček, prihvatiti i rado dolaziti na njega, a evo vidim i danas je na ovaj događaj došlo podosta malih i velikih Sesvećana", rekao nam je nazočan na programu, dopredsjednik VGČ Sesvete Dražen Markota u čijem je društvu bila i vijećnica Mira Halapa, a od nazočnih uzvanika još se tu našao u Stjepan Horvat, predsjednik MO Staro Brestje.


Klizalište sutra, na Novu godinu ne radi, a onda od četvrtka ponovo po ustaljenom radnom vremenu sve do blagdana Sveta tri kralja kad će klizanje u Sesvetama za ovu sezonu završiti. 


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 28.12.2023. 16:05:51

Create Account