Najavljivano nevrijeme pogodilo Zagreb, intervenirali i sesvetski DVD-i

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.7.2020. 11:10:42
Najavljivano nevrijeme pogodilo Zagreb, intervenirali i sesvetski DVD-i

Foto: DVD Sesvete

Veliko najavljivano nevrijeme zahvatilo je sinoć središte i zapadni dio Zagreba, bili su poplavljeni mnogi podrumi i uobičajeno podvožnjaci, intervenirala su i mnoga sesvetska vatrogasna društva.



Najava Meteoalarma se ispostavila vrlo točnom, veliko nevrijeme praćeno iznimno obilnom kišom zahvatilo je zagrebačko područje. Doduše, istočni dio grada bio je manje pogođen, sesvetsko područje je vjerojatno dobilo i najmanje kiše od cjelokupnog gradskog područja, a u centru, primjerice, u malo više od sat vremena palo je oko 80 litara kiše na četvorni metar što je ekstremna količina oborine u odnosu na protok vremena. U takvim okolnostima vatrogasci su imali pune ruke posla, pa su dignute i mnoge dobrovoljne postrojbe.


Članovi DVD-a Sesvete, kako nam je dojavio zamjenik predsjednika Matija Ruga, odradili su sinoć niz intervencija na području centra Zagreba. Većinom je bila riječ o ispumpavanjima iz podrumskih i prizemnih prostora, odnosno spašavanja imovine. 


Uz sesvetsko stožerno društvo, na intervencije su bili još pozvani: Sesvetski Kraljevec, Sesvetska Selnica, Kobiljak, Šašinovec, Adamovec, Kučilovina i Planina Donja, a iz našeg susjedstva još i Resnik. 


Ono što je zgrozilo mnoge vatrogasce i druge građane jest sinoćnja smrt jednog vatrogasca. Davor Kovačić, član DVD-a Kustošija preminuo je noćas pomažući drugima u nevolji. Najvjerojatnije smrt nije nastupila kao posljedica intervencije, no o tome će službeno izvješće biti objavljeno nakon obdukcije. 


"Volio bih ako mogu ovim putem u ime svih sesvetskih vatrogasaca da mu  posebno zahvalim za sve kaj je u vatrogastvu napravio i odradio", tužno nam je priopćio zamjenik Ruga. 

Mi naravno ponovo, u ime svih građana zahvaljujemo vatrogascima na njihovoj požrtvovnosti pri spašavanju imovine naših sugrađana. 


Naslovna fotografija petnaestak sesvetskih vatrogasaca snimljena je pri njihovu noćašnjem povratku s inetervencija, a prije negoli su doznali za smrtni slučaj njihova kolege.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.3.2024. 10:53:07

Create Account