Najbolji zagrebački vatrogasci održali godišnju skupštinu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.3.2018. 21:12:29
Najbolji zagrebački vatrogasci održali godišnju skupštinu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Mnogi su željeli biti na skupštini s članovima društva koje je već niz godina u vrhu, a zadnje dvije godine najbolje u Gradu Zagrebu – DVD Moravče.


Već po tijeku, izgledu i protokolu same 88. skupštine vidjelo se zašto je to društvo toliko bolje od ostalih. Protokol i tijek skupštine bio je za pokazati na televiziji kao primjer kako bi to trebalo izgledati. 

No, za inspekciju Vatrogasne zajednice Grada Zagreba sigurno da sama skupština, kao i izgled velike sale vatrogasnog doma koji više sliči kongresnoj dvorani nekog hotela, negoli vatrogasnom domu, nije presudan u bodovanju. Stoga su pomno prekontrolirali sve elemente kojima se boduju vatrogasna društva, te utvrdili da su Moravčani zaslužili 1113 bodova, kao rijetko tko i rijetko kad. To se odnosi na prošlu godinu, a u ovoj će se  tek vidjeti nova ljestvica, no malo je vjerojatno da bi netko mogao od njih biti bolji. 

Biti najbolji od 56 društava, od koji su mnoga vrhunska, znači i veliku obvezu članova u radu društva, no kad se vidi njihov broj i još bolje aktivnost, jasno je zašto su prvi.  Društvo broji ukupno 250 članova po čemu se vidi da cijelo naselje živi vatrogastvo. Od tog broja čak 148 članova su aktivni vatrogasci s ispitom, 56 podupirajućih članova, 9 članova bez ispita, te 37 članova djece i mladeži. Od rečenih aktivnih vatrogasaca njih 91 ima specijalističku osposobljenost. 

Ono što je jako važno, na području njihove odgovornosti gotovo da i nije bilo požara što govori o vrlo kvalitetnom preventivnom djelatnošću društva. Ukupno su u prošloj godini imali tri intervencije od čega dvije požar trave i jednu požar osobnog vozila, a po pozivu gradskog vatrogasnog zapovjednika izašli su na gašenje sportske dvorane na Jelenovcu u Zagrebu.   

Doista je poduži niz aktivnosti koje je ovo društvo imalo kroz godinu, na čemu su im  mnogi čestitali. Ponajprije izaslanik gradonačelnika Stjepan Kezerić, predsjednik vijeća g.č. Sesvete koji je izrazio impresioniranost radom i angažmanom članova društva, te delegat gradske Vatrogasne zajednice Stjepan Kemfelja. 

U društvu djeluje i limena glazba koju vodi naš ugledni glazbenik, koncert majstor Dubravko Češnjak. Glazba je uoči početka skupštine ambijentalno zasvirala, a potom i obje himne, državnu i vatrogasnu.

Na poslijetku uručena su priznanja zaslužnim članovima društva i medalje za obljetnice rada. 

Ne treba posebno niti naglašavati da je potom uslijedila vatrogasna veselica do ranih jutarnjih sati, no moramo pohvaliti vrijedne članice društva koje su spravile mnoge izvrsne delicije za ovu prigodu. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 16:28:21

Create Account