Najboljim vatrogascima na skupštini svirala i Ana Rucner (video)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 31.3.2019. 22:58:12
Najboljim vatrogascima na skupštini svirala i Ana Rucner (video)

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

DVD Moravče treću je godinu za redom na bodovanju vatrogasnih društava zaslužio titulu najboljeg DVD-a u Gradu Zagrebu, a u skladu s tom titulom izgledala je i njihova godišnja skupštinu koju je svirkom, ali i pjesmom otvorila slavna violončelistica Ana Rucner s kvartetom svojih pjevačica.



Ništa ne prepuštaju slučaju u društvu u kojem gotovo cijelo naselje živi za svoje društvo i u kojem gotovo svaka kuća ima barem jednog člana društva. U ovom slučaju one uobičajene brojke koje prenosimo sa skupština gotovo da nisu uopće važne, jer njih je već pretresla bodovna komisija, naravno sa svim ostalim parametrima koje vatrogasno društvo mora zadovoljiti. Naime, vatrogasno društvo nije baš kao svaka druga udruga građana, nego zbog svoje važnosti za zajednicu ima gotovo poluvojni ustroj i potpada pod posebne propise. 


A nema propisa niti postupka koje Moravčani nisu zadovoljili, zato su tu gdje jesu i nakon tri godine za redom titule najboljeg vatrogasnog društva, iako titula još nije službena, imaju pravo slaviti, a veliki prijelazni pehar ovim će m uspjehom pripasti u trajno vlasništvo. Bit će im oko blagdana sv. Florijana uručen u palači Dverce na Gornjem Gradu.


Moravčani u svom društvu paze na svaki detalj, a takav im je i dom, njihov vatrogasni dom koji ima svoju dušu, a velika dvorana u kojoj su u subotu navečer ugostili mnogobrojne goste mogla bi komotno biti smještena u naše poznate hotele. Obzirom da paze na svaki detalj, gostima su na početku skupštine servirali nesvakidašnje iznenađenje. Svečanost je glazbom otvorila naša proslavljena violončelistica Ana Rucner koja je uz pratnju četiri vokalistice odsvirala, a i otpjevala nekoliko općepoznatih pjesama.


Presjednik Srećko Bahlen potom je pozdravio mnogobrojne goste, što iz raznih DVD-ova, što iz drugih struktura institucija i sponzora. Himne je odsvirala jedna od najboljih zagrebačkih limenih glazbi, limena glazba DVD-a Moravče pod ravnanjem našeg popularnog koncertmajstora tamburaškog orkestra HRT-a Dubravka Češnjaka (inače profesora glazbe, a specijalizirao je upravo rog - puhački instrument).  


Nazočne je u ime gradonačelnika Milana Bandića pozdravio njegov izaslanik, predsjednik Vijeća g.č. Sesvete Stjepan Kezerić, predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko zagorske županije Stjepan Skuliber, gradonačelnik Buja odakle dolazi bratsko vatrogasno društvo Moravčana, Fabricio Vižintin, te uobičajeno na svakoj vatrogasnoj skupštini delegat Vatrogasne zajednice Grada Zagreba koji uvijek ima posljednju riječ u službenom dijelu, ovog puta to je bio zamjenik predsjednika zajednice Neno Gložinić. 


Naravno da su po završetku, odnosno samom njenom kraju uručena priznanja pojedinim članovima društva za postignutu specijalizaciju, zatim su predane diplome jubilarcima, a plaketama je zahvaljeno pojedincima odnosno poduzećima i ustanovama zaslužnima za pomoć u radu DVD-u Moravče.


Prije početka svečane večere, jelo je blagoslovio moravečki župnik vlč. Marijan Gradišćak.


Naravno da će još niz sitnica koje čine nevjerojatni prepoznatljivi mozaik uspjeha vatrogasaca Moravča ovdje ostati nespomenut, kao primjerice želja Ane Rucner da se učlani u DVD Moravče, za što je na poklon dobila model - igračku vatrogasnog kamiona, a ovaj hvalospjev kakav baš i ne pišemo često doista ima svoj razlog. Razlog su djela, zbog kojih su Moravčani vlasnici titule najboljih vatrogasaca. Treću godinu za redom.  Je li dovoljno napisati ili reći, čestitamo!


Video: Željko Glojnarić

Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 16:28:21

Create Account