Najveći u Hrvatskoj, centar japanskih borilačkih vještina Yoshinkan dojo u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 31.8.2019. 19:38:11
Najveći u Hrvatskoj, centar japanskih borilačkih vještina Yoshinkan dojo u Sesvetama

Foto: Yoshinkan dojo centar

Yoshinkan Dojo centar za aikido nakon više godina djelovanja prerastao je u centar japanskih borilačkih vještina koji prima zainteresirane za upis i vježbanje.Sesvetski Yoshinkan Dojo centar za vježbanje aikida nakon podosta godina, te pošto je postao poznat u cijeloj Hrvatskoj, a i šire, prerastao je u centar za mnoge japanske borilačke vještine u kojem počinju vježbati najmlađi, već od četvrte godine života, pa dok god tko može i želi doći vježbati.  Naravno predsjednik kluba i majstor aikida Vedran Rakinić kaže kako se najmanju djecu ne uči odmah borilačkim zahvatima, nego se kroz igru razvija njihova motorika, te disciplina i poslušnost koji su možda i najvažniji u učenju japanskih drevnih vještina.


I mali i veliki od sad će vježbati u puno većem prostoru negoli do sad, a svi prostori odišu japanskom jednostavnošću, minimalizmom mirom i ugodom. 


Upitali smo našeg domaćina  što znači ime tog borilačkog centra kome je sve namijenjen i što će se sve tu moći vježbati:


"Yoshinkan Dojo centar u prijevodu znači mjesto sretnog i pozitivnog uma i mjesto je za izučavanje japanskih borilačkih vještina za najmlađe, djecu, mlade i odrasle. U Centru kroz 2 dvorane (svlačionice sa tuševima + čekaona mjesto za odmor) možete vježbati aikido, judo, jujitsu, kendo, karate, gimnastiku i akrobatiku, te funkcionalne treninge", kaže nam majstor aikida Rakinić. 


Centar se nalazi se u Sesvetskim Selima, Veprička 15, pokrenut je 2006. godine okuplja razne domaće i strane vježbače koji dolaze vježbati pod vodstvom certificiranih instruktora i učitelja. 


"Bilo da ste početnik ili stručnjak, Yoshinkan Dojo Centar nudi lekcije borilačke vještine, disanja, meditacije, umjetnosti i energije, čak i fizičku spremnost. To je mjesto gdje djeca i odrasli dolaze vježbati, opustiti se, izgraditi svoje mentalno, duhovno i fizičko tijelo. Akivnosti u Centru namijenjene su svim uzrastima od 4 - 108 godina, najmlađima, djeci, mladima i odraslima, rekreativcima, a postoji čak i mogućnost privatnog i samostalnog treniranja", zaključuje Rakinić.


Upitali smo ga je li to najveći centar takve vrste u Hrvatskoj, a on nam u skladu s japanskom poniznošću i skormnošću  ne želi to eksplicitno potvrditi nego kaže da je sigurno najveći na području Zagreba, te da nema za sada saznanja da u našoj zemlji postoji neki takav centar te veličine.  Pretpostavljamo da bi majstor aikida sigurno znao da je suprotno.


Zainteresirani se mogu javiti na 091 880 66 22 ili vedraikido@gmail.com. 

Evo i nekoliko linkova:

Glavna stranica centra

Informacije za Aikido + gimnastika i akrobatika

Informacije za Kendo 

Informacije za Judo

Informacije za Jujitsu

Informacije za funkcionalne treninge za žene


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.9.2020. 9:24:12

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account