Najveći u Hrvatskoj, centar japanskih borilačkih vještina Yoshinkan dojo u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 31.8.2019. 19:38:11
Najveći u Hrvatskoj, centar japanskih borilačkih vještina Yoshinkan dojo u Sesvetama

Foto: Yoshinkan dojo centar

Yoshinkan Dojo centar za aikido nakon više godina djelovanja prerastao je u centar japanskih borilačkih vještina koji prima zainteresirane za upis i vježbanje.



Sesvetski Yoshinkan Dojo centar za vježbanje aikida nakon podosta godina, te pošto je postao poznat u cijeloj Hrvatskoj, a i šire, prerastao je u centar za mnoge japanske borilačke vještine u kojem počinju vježbati najmlađi, već od četvrte godine života, pa dok god tko može i želi doći vježbati.  Naravno predsjednik kluba i majstor aikida Vedran Rakinić kaže kako se najmanju djecu ne uči odmah borilačkim zahvatima, nego se kroz igru razvija njihova motorika, te disciplina i poslušnost koji su možda i najvažniji u učenju japanskih drevnih vještina.


I mali i veliki od sad će vježbati u puno većem prostoru negoli do sad, a svi prostori odišu japanskom jednostavnošću, minimalizmom mirom i ugodom. 


Upitali smo našeg domaćina  što znači ime tog borilačkog centra kome je sve namijenjen i što će se sve tu moći vježbati:


"Yoshinkan Dojo centar u prijevodu znači mjesto sretnog i pozitivnog uma i mjesto je za izučavanje japanskih borilačkih vještina za najmlađe, djecu, mlade i odrasle. U Centru kroz 2 dvorane (svlačionice sa tuševima + čekaona mjesto za odmor) možete vježbati aikido, judo, jujitsu, kendo, karate, gimnastiku i akrobatiku, te funkcionalne treninge", kaže nam majstor aikida Rakinić. 


Centar se nalazi se u Sesvetskim Selima, Veprička 15, pokrenut je 2006. godine okuplja razne domaće i strane vježbače koji dolaze vježbati pod vodstvom certificiranih instruktora i učitelja. 


"Bilo da ste početnik ili stručnjak, Yoshinkan Dojo Centar nudi lekcije borilačke vještine, disanja, meditacije, umjetnosti i energije, čak i fizičku spremnost. To je mjesto gdje djeca i odrasli dolaze vježbati, opustiti se, izgraditi svoje mentalno, duhovno i fizičko tijelo. Akivnosti u Centru namijenjene su svim uzrastima od 4 - 108 godina, najmlađima, djeci, mladima i odraslima, rekreativcima, a postoji čak i mogućnost privatnog i samostalnog treniranja", zaključuje Rakinić.


Upitali smo ga je li to najveći centar takve vrste u Hrvatskoj, a on nam u skladu s japanskom poniznošću i skormnošću  ne želi to eksplicitno potvrditi nego kaže da je sigurno najveći na području Zagreba, te da nema za sada saznanja da u našoj zemlji postoji neki takav centar te veličine.  Pretpostavljamo da bi majstor aikida sigurno znao da je suprotno.


Zainteresirani se mogu javiti na 091 880 66 22 ili vedraikido@gmail.com. 

Evo i nekoliko linkova:

Glavna stranica centra

Informacije za Aikido + gimnastika i akrobatika

Informacije za Kendo 

Informacije za Judo

Informacije za Jujitsu

Informacije za funkcionalne treninge za žene


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.8.2023. 10:53:13

Create Account