Nakon 20 godina od izgradnje gimnazijska dvorana dobit će parkiralište, početak radova obišao Bandić

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.2.2021. 14:10:54
Nakon 20 godina od izgradnje gimnazijska dvorana dobit će parkiralište, početak radova obišao Bandić

Foto: Sesvete danas/grad Zagreb

Gradonačelnik Milan Bandić danas je obišao početak radova izgradnje parkirališta za gimnazijsku sportsku dvoranu.




Prije dvadesetak godina izgrađena je sportska dvorana uz sesvetsku gimnaziju. Taj je sportski objekt namijenjen sportskoj aktivnosti polaznika gimnazije, ali i aktivnostima raznih sesvetskih sportskih klubova. No, sastavni dio građevinske dozvole bilo je i parkiralište za 147 osobnih vozila i tri autobusa. Bez izgradnje tog parkirališta sportska dvorana nije mogla dobiti uporabnu dozvolu. 


Sada nakon dugog vremenskog protoka, parkiralište će prema originalnoj građevinskoj dozvoli sportske dvorane biti izgrađeno, a sportska natjecanja konačno će se moći odvijati po svim propisima. 


Početak radova danas je nadgledao i gradonačelnik Milan Bandić gdje je od direktora izvođača radova Zagrebačkih cesta zatražio da ugovoreni rok izgradnje 1. svibnja pomakne na 15. travnja dodavši kako će od sada taj prostor služiti i za mnoge druge svrhe, primjerice za održavanje Sesvetskih dana.


Zadovoljan početkom izgradnje parkirališta za sportsku dvoranu bio je i ravnatelj škole Slavko Ivanković koji je istaknuo nadu da će ne samo parkiralište, nego i drugi planirani sportski tereni na tom prostoru sada biti izgrađeni.


Predsjednik Vijeća g.č. Sesvete Stjepan Kezerić izrazio je zadovoljstvo početkom radova na izgradnji parkirališta na kojem će se moći parkirati svi građani koji će doći koristiti i šetnicu i druge sportske sadržaje na tom prostoru.


Pročelnik GU za školstvo Ivica Lovrić rekao je kako će realizacijom ovog projekta sportska dvorana dobiti na novoj vrijednosti.


Vrijednost radova iznosi oko dva milijuna kuna


U video zapisu pogledajte izjave uoči početka radova.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 25.4.2024. 16:50:08

Create Account