Nakon novog potresa: Nekoliko objekata oštećeno, nema podataka o stradalima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.1.2021. 19:21:42
Nakon novog potresa:  Nekoliko objekata oštećeno, nema podataka o stradalima

Foto: Čitatelj SD portala

U novom potresu kod Petrinje, snage 5.0 po Richteru u srijedu je oštećeno nekoliko objekata, na teren su odmah upućene ekipe koje pregledavaju područje, a zasad nema podataka o stradalima, doznaje se od glasnogovornika Stožera za otklanjanje posljedica potresa Mladena Pavića.



Zasad su stigle tri prijave štete na objektima koji su već bili načeti, a zabilježena je šteta i na policijskoj postaji u Petrinji, rekao je Pavić Hini.

Na teren su odmah izašle sve službe koje pregledavaju teren.

S obzirom na snagu potresa od 5,0 i trajanje od desetak sekundi štete su za očekivati, kazao je Pavić.


Medved: Ekipe ponovo na terenu


Nakon večerašnjeg novog potresa na twitter profilu Vlade oglasio se i  načelnik Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa Tomo Medved.

"Nakon ovog posljednjeg potresa sve ekipe su poslane odmah ponovno na teren da se provjeri ima li ozlijeđenih i kakve su nove štete. Nažalost, ovo znači i da statičari moraju ponovno izvršiti kontrolu objekata koje su već prošli", poručio je Medved.


"Rekao bih da je ovaj potres jedan od onih prirodnog slijeda naknadnih potresa koji slijede nakon onoga razornog potresa 29 prosinca", izjavio je za Dnevnik HRT-a seizmolog Tomislav Fiket.


Statičar na terenu u Petrinji Mario Todorić za RTL je pak izjavio da će nakon večerašnjeg snažnog udara biti vjerojatno dodatnih oštećenja. "Ponovo je bio snažan udar što će vjerojatno na već oštećenim objektima izazvati dodatna oštećenja", rekao je.


U 18,01 sati seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su u srijedu jak potres magnitude 5,0 po Richteru s epicentrom kod Petrinje.

Magnituda potresa iznosila je 5.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VI-VII stupnja EMS ljestvice.


Potres se osjetio u središnjoj Hrvatskoj.


EMSC je prvo objavio da je potres bio magnitude 5.3 po Richteru, a naknadno je dao podatak da je snaga ipak bila 5.0 po Richteru.

Epicentar je, prema njegovim podacima, bio oko 45 kilometara jugoistočno od Zagreba, na području Petrinje.

(Hina)



Vezane vijesti
Ažurirano: 8.3.2024. 22:25:32

Create Account