Nastavlja se saga zvana Nacionalni stadion – ponovo na redu Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.8.2018. 10:57:03
Nastavlja se saga zvana Nacionalni stadion – ponovo na redu Sesvete

Foto: Ilustracija, Marijo Spajić

Najnovija priča predsjednika ZIPS-a Ante Damjanovića koju je jučer objavio Express vraća cijelu tematiku u Sesvete.



Mnogi dobro znadu priču o izgradnji nacionalnog stadiona, a koja je nastala nakon veličanstvenog nastupa naše nogometne reprezentacije na nedavnom Svjetskom nogometnom prvenstvu. Gradonačelnik Bandić odmah je prisvojio cijelu temu s imperativom da nacionalni stadion treba biti  u Zagrebu. Prva lokacija je bila vjerojatno najlošija od svih naknadnih prijedloga, Kajzerica, a potom je uletila Velika Gorica. 


I dok se javnost zabavljala s te dvije lokacije udruga Zelene i plave Sesvete zajedno s uvaženim profesorom Baletićem, suautorom ideje urbanističke preobrazbe samih Sesveta i bliže okolice iznjeli su možda i najbolju ideju do sad, a koju smo objavili 23. srpnja pod naslovom kako je izrekao prof. Baletić: Nacionalni stadion treba izgraditi u Sesvetama.


U tom je članku elaborirano zašto je to najbolja lokacija, a u međuvremenu su objavljene i neke druge lokacije, ali i dodatna elaboracija prednosti Sesveta. I dok gradonačelnik Bandić zadnjih dana iznosi navodno definitivnu lokaciju u Blatu, predstavnici ZIPS-a navode zašto baš ta lokacija nije dobra, a sesvetska je dobra. 


Detaljno elaboriranu ideju o nacionalnom stadionu u Sesvetama pročitajte na stranicama Expressa.


Create Account