Nastupom dječjeg FA Dragutin Domjanić Vugrovec otvorena 42. smotra folklornih amatera Grada Zagreba

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.5.2019. 21:55:23
Nastupom dječjeg FA Dragutin Domjanić Vugrovec otvorena 42. smotra folklornih amatera Grada Zagreba

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

One nedjelje je u organizaciji Zajednice folklornih amatera Grada Zagreba (ZAFAZ), započela 42. smotra folklornih amatera Grada Zagreba, a čast otvorenja pripala je vugrovečkim malim folklorašima.




Dječji folklorni ansambl Dragutin Domjanić Vugrovec koji je dio KUD-a Dragutin Domjanić Vugrovec, održao je u nedjelju cjelovečernji koncert kojim sudjeluje na 42. smotri folklornih amatera Grada Zagreba. Kako bi zadržali status folklornog ansambla, u kategoriji djece i mladeži društva trebaju stručnom ocjenjivačkom sudu predstaviti barem 45 minuta programa, a mali i mladi Vugrovčani u svoje tri skupine održali su jednosatni koncert na kojem su izveli osam točaka od kojih su čak tri praizvedbe. Točke programa pripremilo je u raznim razinama šestoro voditelja.


Program su ocjenjivali stručni ocjenjivači ZAFAZ-a: Goran Knežević ples, Marijan Makar glazba i Goran Škrlec – nošnje. 

Voditelji koji su sudjelovali u kreiranju ovoga programa su: Dražen Zovko, Snježana Fišter, Viktor Brezak, Branimir Milas, Danijel Pavlović i Mario Pleše.


Ovogodišnja smotra održavat će se do 16. lipnja kroz 9 zajedničkih koncerata folklornih skupina u KD Vatroslava Lisinskog, nekoliko u raznim drugim dvoranama koje koriste folkloraši, te dva koncerta u kazalištu Komedija. 


 Nakon održanih svih koncerata, stručni ocjenjivački sud sumirat će rezultate i na zajednički koncert na jesen pozvati najbolje u KD "Vatroslav Lisinski" 


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.3.2024. 9:40:45

Create Account