Novi Jelkovec dobio Centar za neovisno življenje osoba s invaliditetom

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.5.2018. 22:21:15
Novi Jelkovec dobio Centar za neovisno življenje osoba s invaliditetom

Foto: HRT

Povodom Nacionalnog dana osoba s cerebralnom paralizom, u Novom Jelkovcu je otvoren Centar za neovisno življenje osoba s invaliditetom. Centar se proteže na 750 četvornih metara, a osobama s invaliditetom uvelike će olakšati život.


Pomoć pri uključivanju u aktivnosti zajednice, rehabilitacija te lakši pristup tržištu rada ono je što očekuje korisnike Centra, istaknula je pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak - Dan uoči Nacionalnog dana osoba s cerebralnom paralizom. Ne želimo da ovo bude samo jedan Dan nego da svaki dan podižemo svijest o potrebama tih osoba i njihovim aktivnostima, od područja obrazovanja do zapošljavanja, kako bi bile što aktivnije i prepoznatljivije, kazala je Slonjšak.


Predsjednica Upravnog odbora Društva osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Željka Janeš naglasila je u čemu je posebnost ovog Centra. Imamo prostore sa senzornom sobom za najmlađe. Oduvijek mi je bio san da se krene od najmlađe generacije, naglasila je Janeš, da ih se integrira u društvo te da dobiju terapiju koju trebaju.


S obzirom na to da više od 11 posto stanovnika u Hrvatskoj ima neki oblik invaliditeta, u planu je daljnje jačanje kapaciteta stambenih zajednica u našem gradu. Takve stambene zajednice omogućavaju nastavak normalnog života i nadamo se da ćemo u novim stambenim naseljima koja gradimo, poput Podbrežja, pronaći prostor za njih, rekla je zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.


Centar u Novom Jelkovcu dio je investicije vrijedne 10 milijuna kuna koja uključuje i uređenje prostora za Udrugu distrofičara, tri dodijeljena stana, projekt "Dnevni boravak" te Centar za pružanje usluga koji će u funkciju ući ove godine.


HRT


Vezane vijesti
Ažurirano: 3.11.2023. 14:53:14

Create Account