Novi potresi na Banovini, najjači jutrošnji zanjihao i Prigorje

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.1.2021. 8:39:25
Novi potresi na Banovini, najjači jutrošnji zanjihao i Prigorje

Foto: Seizmološka služba

U 7 sati i 49 minuta područje Petrinje pogodio je novi snažni potres magnitude 4,2 Richtera, dobro se osjetio i na području Prigorja.


Europsko-mediteranska seizmološka služba prvotno je izvijestila da je potres bio jakosti 4,5 Richtera, no naši su stručnjaci ipak na koncu izračunali da je jakost potresa iznosila 4,2 Richtera u epicentru, a hipocentar potresa nalazio se na dubini od oko 10 km."Jutros, 4. siječnja 2021. godine u 07 sati i 49 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su prilično jak potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 4,2  prema Richteru, a intenzitet u epicentru V-VI stupnja EMS ljestvice. Potres se osjetio u središnjoj Hrvatskoj", izvijestila je jutros Seizmološka služba.


Tom je jakom potresu u 4 sata i 20 minuta prethodio nešto malo slabiji ovog čija je magnituda u epicentru iznosila 3,5 Richtera, a ponetko na području Prigorja mogao je osjetiti i taj potres.


U odnosu na jačinu na pogođenom području potres je mogao izazvati određena dodatna oštećenja na već oštećenim objektima.  NA području Prigorja, odnosno Zagreba ne očekuju se oštećenja na objektima.


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.2.2021. 11:53:42

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account