Obilježena jedanaesta godišnjica pogibije mladog sesvetskog policajca Ivana Grbavca

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.5.2020. 12:22:22
Obilježena jedanaesta godišnjica pogibije mladog sesvetskog policajca Ivana Grbavca

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Ispred spomen obilježja u Sesvetama, u utorak, 5. svibnja obilježena je jedanaesta godišnjica pogibije mladog sesvetskog policajca Ivana Grbavca.



Na samom početku svoje karijere tijekom intervencije sprječavanja razbojništva u Raiffeisen banci u Sesvetama, 5. svibnja 2009. godine smrtno je stradao policajac Ivan Grbavac.   Imao je samo 24 godine. Rođen je u Sesvetama, živio je i radio u Sesvetama, poginuo je u Sesvetama. Njegov ubojica, bezimeni pljačkaš osuđen je na 40. godina zatvora.

 

U spomen na njegov hrabri čin i preranu smrt  ispred spomen obilježja na zidu banke zapaljene  su svijeće  i položeni vijenci.  Zbog protuepidemijskih mjera predostrožnosti, ovogodišnje obilježavanje bilo je skromnije od prethodnih s daleko manjim brojem nazočnih. Uz članove obitelji, lampaše su zapalili njegovi kolege iz sesvetske policijske postaje predvođeni načelnikom Evelinom Mustapićem. U ime Gradske četvrti vijenac su položili i lampaše zapalili predsjednik Stjepan Kezerić i njegov zamjenik Dražen Markota. 


Gradska četvrt je i postavila spomen ploču 2014. godine.  U znak sjećanja i zahvale, imenom mladog policajca nazvana je nova ulica u središtu Sesveta (ulaz iz Ninske), nasuprot mjesta pogibije, a postavljanju natpisne ploče Ulice Ivana Grbavca na obljetnicu njegove smrti 2017. godine nazočio je i gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima.


Današnju je molitvu ispred spomenploče predvodio sesvetski župnik Mario Migles. Potom su nazočni krenuli na groblje Markovo polje odati počast na mjestu gdje Ivanovo tijelo počiva, a na njegov grob su položeni vijenci i zapaljeni lampaši.


 Završnu molitvu za pokojnog Ivana izmolio je policijski kapelan Zagrebačke policijske uprave don Marin Drago Kozić.  


Vezane vijesti
Ažurirano: 5.5.2023. 15:36:02

Create Account