Obilježena obljetnica ratne pogibije prvih Sesvećana.

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.7.2017. 15:02:45
Obilježena obljetnica ratne pogibije prvih Sesvećana.

Foto: Komemoracija za 25. obljetnicu na Markovom polju kod grobova Ivice i Mladena/ Mira Halapa

Udruga " Hrvatska žena" zagreb, ogranak 1. Sesvete, tradicionalno organizira komemoraciju povodom pogibije prvih Sesvećana u obrani domovine.


Ove je godine obilježena 26. godišnjica pogibije legendarnih sesvetskih policajaca Mladena Halape Grizlya i Ivice Perića. Prvi Sesvećani, hrvatski redarstvenici koji su dali svoje živote na blagdan Sv Ane 26.7.1991. na području između Hrvatske Kostajnice i Dvora na Uni u obrani svete nam domovine. 

Svake godine je posebno svečana i dostojanstvena komemoracija u Strugi Banskoj gdje je spomen ploča svih poginulih toga dana i kasnije pronađenih posmrtnih ostataka, a Šefik Pezerović je nakon 3 mjeseca umro u bolnici od posljedica teških posljedica ranjavanja. 

Uz obitelji Halapa i Perić nazočili su predstavnici sesvetske policije, njihovi radni kolege, predstavnici civilnih vlasti, a preč. MARIO MIGLES predvodio je molitvu. 

Sesvetski ogranak Hrvatske žene priredit će komemoraciju poginulim prvim Sesvećanima na groblju Markovo Polje, 26. srpnja, na dan pogibije Grizlyja i Perića, te ovim putem pozivaju sve koji žele i mogu doći da se pridruže organizatorima.


Spomen ploča u Strugi Banskoj





Poziv svima na ovogodišnju komemoraciju.


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.5.2023. 16:55:50

Create Account