Od danas odvoz papira dva puta mjesečno

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.4.2017. 17:17:10
Od danas odvoz papira dva puta mjesečno

Foto:

Od danas, 1. travnja, a nije prvoaprilska šala, Čistoća će odvoziti papir dva puta mjesečno.


Rezultat je to, kako su naveli iz tog komunalnog poduzeća, "kontinuiranog praćenja i oblikovanja usluga prema potrebama korisnika, ali i sve veće svijesti naših sugrađana o važnosti razvrstavanja otpada".  Dosadašnji dani odvoza ostaju nepromijenjeni, a dodatne možete doznati na web stranici Čistoće.

Raspored odvoza može se provjeriti i pozivom na broj 072 500 400, a u Pozivni centar građani se od 0 do 24 sata mogu javiti i ako postoji potreba odvoza otpada izvan uobičajenog, planiranog termina. Naravno, ovo vrijedi za one građane koji su već dobili plave kante za papir. Ostali će pričekati još malo.

Iz Čistoće su još dodatno poručili da građani mogu koristiti i "Zelene otoke" koji će raditi produženo. "Kako bi bila još dostupnija, sva reciklažna dvorišta će od travnja tijekom vikenda raditi produženo. Subotom će se otpad moći odlagati od 5 sati ujutro do ponoći, a nedjeljom će raditi od 8 do 22 sata" poručili su komunalci.

Čak 30% prostora u našim spremnicima za miješani komunalni otpad nepotrebno zauzima papir! Stoga iako u tome nismo prvaci, ali ipak se krenulo u odvojeno prikupljanje, za sada samo papira, no nadamo se da će novim planom gospodarenja otpada uskoro krenuti isto tako odvoz plastike i ostalih otpadnih sirovina.

Ono što posebno poručuju iz Čistoće svim građanima bilo da su već počeli odvajati papir, ili će to tek s dobitkom plave kante započeti, jest to da nikako u plave kante ne ubacuju pelene, indigo papir, ugljeni papir, fotografije i foto papir, zauljeni i prljavi papir, gumirane etikete i sl. Za sada sve to ide u miješani komunalni otpad ili kako se to obično kaže, kućno smeće.


Create Account