Od danas u Sesvetama ulica Ivana Grbavca

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.5.2017. 20:57:45
Od danas u Sesvetama ulica Ivana Grbavca

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Gradonačelnik Milan Bandić položio vijenac i zapalio svijeću na mjestu pogibije pokraj ulaza u Reifeisen banku gdje je postavljena i spomen ploča, a odmah u blizini zajedno s malim nećakom poginulog policajca otkrio naziv ulice nazvane njemu u čast.

Zločinački bezumni naum tog je petog svibnja 2009. godine zaustavio život mladog, dvadesetčetverogodišnjeg sesvetskog policajca Ivana Grbavca. Sa svojim je kolegama hitao na intervenciju pljačke u tijeku u banci, usred dana u središtu Sesveta. I tu ga je sasjekako rafal zločinačke strojnice.

Nedugo nakon tog događaja, gradska je četvrt podigla spomen ploču za Ivana. Od tada svake godine na obljetnicu tužnog događaja obitelj Ivana Grbavca, kolege, MUP i gradska četvrt organiziraju polaganje cvijeća i paljenje svijeća kod spomen ploče.

Također, već neko vrijeme traje inicijativa za imenovanje jedne ulice u Sesvetama njegovim imenom. Izgradnjom prolaza između Zagrebačke i Ninske ulice, a koji je u međuvremenu postao prava ulica, doduše više bez priključka na Zagrebačku, a na kojem prostoru su također u međuvremenu izgrađene mnoge zgrade, pojavila se mogućnost davanja imena novoj ulici. Pokrenuta je procedura i gradska skupština nedavno je donijela odluku o imenovanju spomenute ulice imenom Ivana Grbavca.

Stoga su danas popodne, odmah nakon polaganja vijenca i paljenja svijeća kod spomen ploče, svi nazočni prešli na drugu stranu zagrebačke gdje je otkrivena natpisna ploča s imenom ulice i kratkim objašnjenjem.

Gradonačelnik Bandić je tom prigodom predsjedniku vijeća Markoti rekao kako bi bilo dobro da se ulica do kraja uredi, na što je Markota odgovorio da je to već u planu i uskoro će ulica Ivana Grbavca, u središtu Sesveta biti upotpunosti uređena.


Vezane vijesti
Ažurirano: 5.5.2023. 15:36:02

Create Account