Održan 9. festival "Po dragomu kraju"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.10.2019. 21:09:16
Održan 9. festival "Po dragomu kraju"

Foto: Josip Žagar

U sklopu trodnevne manifestacije Domjanićeve noći, u petak navečer održan je 9. festival kajkavskih popevki "Po dragomu kraju".Najveća manifestacija posvećena očuvanju kajkavske baštine na poduručju Sesvetskog prigorja, ali i šire, održava se u tri dana ovoga vikenda. U petak na večer u prepunoj sportskoj dvorani škole u Adamovcu održan je 9. glazbeni festival "Po dragomu kraju" na kojem je premijerno izvedeno 18 kajkavskih pjesama. Pjesme je ocjenjivao peteročlani stručni ocjenjivački sud u sastavu:

Prof. mentor Vice Zirdum, prof. Dragoslav Milošević, prof. Marijan Milić, predsjednik žirija, Martin Potočnik i novi župnik  vlč. Mladen Sinković.  


Pobjednik festivala po ocjeni žirija je pjesma Vu srcu i duši u izvedbi Ane Jaklinović. Nagrada za najbolji tekst pripala je pjesmu Mati autora stihova Josipa Bonusa u izvedbi Katarine Bonus. Nagrada za najbolji aranžman dodijeljena je pjesmi 1+1 aranžera Nenada Dana Koziga u izvedbi Josipa Bonusa. Publika je pak svoj glas dala pjesmi Med zviezdami u izvedbi Josipa Črgara koji i sam svira u orkestru od prvog dana osnutka.


Festival je otvorio saborski zastupnik te izaslanik predsjednika gradske skupštine Drage Prgometa Ante Plazonić u nazočnosti izaslanice gradonačelnika Milana Bandića i predsjednica VGČ Sesvete Stjepana Kezerića, Zlate Trošelj, te predstavnice Gradskog ureda za kulturu Cvijete Grijak, kao i mnogih drugih uglednika.  

Programu su suvereno vodili  Ana Beštak i Vid Balog.Vezane vijesti
Ažurirano: 20.10.2020. 7:33:06

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account