Održan planinarski pohod od središta Sesveta do Lipe na Medvednici

Autor: Vladimir Beštak
Objavljeno: 17.1.2018. 12:20:57
Održan planinarski pohod od središta Sesveta do Lipe na Medvednici

Foto: Vladimir Beštak

U nedjelju je održan Horvatov pohod na kojem je sudjelovalo više od 120 sudionika.


Usprkos tmurnoj nedjelji i blatom prekrivenoj stazi od prethodnih kišnih dana na planinarskom pohodu se pojavio iznenađujuće veliki broj sudionika, tako da su, uz domaćine HPD „Lipa“, bili prisutni planinari i planinarke iz Čazme, Ogulina, Ivanca, Zaprešića, Zaboka, Samobora i iz više zagrebačkih planinarskih društava. 

U proteklih 16 godina po prvi puta na pohodu je sudjelovalo i jedno planinarsko društvo iz susjedne Slovenije – PD „Ptuj“ s osam sudionika. Pohod je prošao bez problema, a o prisutnima su brinuli sedmero vodiča iz „Lipe“. Na „Odmorištu kod Peje“ uobičajeno su svi sudionici dobili okrjepu: čaj, kuhano vino i kolače, dok su u planinarskom domu domari ponudili veći broj planinarskih jela. Za dobar štimung u prepunom planinarskom domu uz pjesmu i ples zaslužni su mladi raspjevani muzikaši. Dolaskom na Lipu moglo se uživati u zimskom ugođaju – inje na stablima i na stazi.


Posebnu zahvalu organizator je uputio našoj sesvetskoj pekari DINARA koja je sudionike počastila s toplim pecivima. 

U punoj kapeli Hrvatskih mučenika, uz prisustvo 60-tak vjernika planinara vlč. Filip Lucić, župnik iz Vugrovca, nadahnuto je svima podijelio Riječ Božju služeći sv. Misu. Prisjetio se u molitvama i planinara kojih više nema među nama, a pridonijeli su gradnji doma i kapele na Lipi. Mnoštvo je misno slavlje obogatilo pjevajući nadahnuto božićne pjesme. 


Foto album s ovog događanja možete vidjeti na facebook stranici: HPD LIPA SESVETE.


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.3.2024. 9:20:51

Create Account