Održana 41. Smotra folklornih amatera grada Zagreba - nagrađeni i Sesvećani

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.10.2018. 16:21:45
Održana 41. Smotra folklornih amatera grada Zagreba - nagrađeni i Sesvećani

Foto: KUD Sesvete

U Nedjelju navečer su najbolji od najboljih, 7 odraslih i 6 dječijih folklornih skupina i folklornih ansambala ponovno prikazali najbolje što zagrebački folklor ima te i ove godine razveselili ispunjenu dvoranu Vatroslava Lisinskog.



Smotra folklornih amatera grada Zagreba u svojoj je završnici održana ove nedjelje navečer u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog na kojoj su uručena priznanja najboljima. Posebno smo ponosni na nagradu našoj Sesvećanki, voditeljici tri dječje sekcije KUD-a Sesvete, Ivani Balen kojoj je uručena nagrada za  najbolju dječju koreografiju iz Podravine pod imenom Birajmo si frajlicu. 


"Zaista sam ponosna, puno mi to osobno znači, ali i djeci s kojom radim. Bez zajedništva, bez tima ne bismo tu došli gdje jesmo", nakon dodjele nagrade izjavila je novinarima Balen.





U kategoriji najbolje koreografije za odrasle nagradu je dobila Sava - voda proticala, pjesme i plesovi Sisačke posavine, u izvođenju folklorne skupine KUD-a Horvati, autora Gordana Maslača. 


Dodijeljene su i nagrade u tamburaškom natjecanju ZAFAZ-a održanom u lipnju. Nagrade su, ono što KUD-ovima i najviše treba bile novčane što će najvjerojatnije svi iskoristiti za nabavu novih i popravak dotrajalih instrumenata. 


1. mjesto 7.500 kuna TS KUD-a Kašina,  voditelja Vice Zirduma

2. mjesto i 5.000 kuna tamburaškoj sekciji Hrvatskog kulturnog prosvjetnog društva Bosiljak iz Čučerja, voditelj Dražen Šojić 

3. mjesto i 2.500 kuna dobila je tamburaška sekcija KUD-a Dragutin Domjanić iz Vugrovca voditelj Marijo Pleše.






Vezane vijesti
Ažurirano: 6.11.2023. 10:47:22

Create Account