Održana akcija Sigurno u školu s HAK-om

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.9.2017. 14:55:40
Održana akcija Sigurno u školu s HAK-om

Foto: Sesvete danas

Auto-klub Sesvete zajedno s Hrvatskim autoklubom organizirao je danas dopodne tradicionalnu prometno edukativnu akciju Sigurno u školu s HAK-om  što je nastavak prometno preventivne akcije Sigurno i vješto u prometu. 


U provedbu cjelokupnih aktivnosti uključeni su Ministarstvo unutarnjih poslova, Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa, Agencija za odgoj i obrazovanje i Grad Zagreb, te gradska četvrt Sesvete u ime koje je sve nazočne pozdravio zamjenik predsjednika Sesveta Dražen Markota.


Akcija je vezana uz početak nove školske godine i namijenjena je djeci u dobi do 8 godina, njihovim roditeljima, kao i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti.   


Djecu su sigurnoj i opreznoj vožnji biciklima i romobilima podučavali stručnjaci HAK-a i prometni policajci, a ukratkom  prigodnom programu nazočne velike i male zabavili su Mali Sesvećani i najmlađi članovi KUD-a Staro Brestje. 


"Ovom akcijom želi se senzibilizirati i upozoriti javnost, a osobito vozače, na povećani oprez u prometu, jer se svake godine početkom rujna, kada počinje nova školska godina u prometu pojavljuje veliki broj djece koja kreću u školu. Mnoga od njih „novih sudionika u prometu“ po prvi se puta pojavljuju kao samostalni sudionici prometnih zbivanja, koja su za njih novost i predstavljaju potencijalnu opasnost", rekao nam je tom prigodom tajnik AK Sesvete Damir Matacun.



Vezane vijesti
Ažurirano: 15.2.2024. 12:54:33

Create Account