Održana biciklijada u Prepuštovec

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.5.2019. 22:27:10
Održana biciklijada u Prepuštovec

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Prekrasni subotnji dan bio je idealan za biciklijadu Zagreb - Prepuštovec, te za razna događanja na njenom cilju.



Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kao i u dosadašnjih osam, tako je otklačil i ovu devetu Zagrebačku biciklijadu, u subotu, 25. svibnja. Nakon sat i pol lagane rekreacijske vožnje, nekoliko stotina biciklista pristiglo je na odredište, na prostor društvenog doma Prepuštovec gdje su im domaćini priredili raznovrsni program i zabavne igre.


Nakon dolaska mnogi biciklisti požurili su prvo na šank malo se osvježiti, a potom i prigristi izvrsni grah ili ponešto s roštilja. Na poprištu događanja svirali su tamburaši, a kasnije i nekad vrlo popularni, ali i danas svjež sastav Stidljiva ljubičica. Djecu je pak zabavljao mađioničar, a program je vodio Darko Janeš.


"Drago mi je da je gradonačelnik i ove godine uspio odvoziti svih 22 kilometara od Trga Bana Jelačića do Prepuštovca, ali nije čudo da mu je to danas tak lako uspjelo, jer ipak je danas Dan mladosti", ispalio je k'o iz topa organizator biciklijade, predsjednik KUD-a Prepuštovec Josip Lipar kojemu zafrkancija i satira nisu strani, jer je on organizator i zagrebačkog fašnika, poznati Grof fon Trut, ali i Martinjski biškup. 


Gradonačelnik Bandić sam se pohvalio da mu nije bio problem dopelati se od "Bana do Jože" (od središnjeg zagrebačkog trga do Prepuštovca op.a.). "Obzirom da je danas izborna šutnja ja neću po običaju govoriti, nego ću šaptati", nastavio je šalu Bandić te je potom izvukao jednu nagradu, bicikl koji je uručio sretnoj dobitnici. Ukupno ih je podijeljeno deset. 


Biciklijadi su dolaskom u Prepuštovec nazočili čelnici Vijeća g.č. Sesvete Stjepan Kezerić i Dražen Markota, pojedini članovi vijeća na početku i pri kraju manifestacije, te druge javne osobe. 


Manifestacija je završila u suton kako bi biciklisti ipak do noći uspjeli sretno stići svojim domovima. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 12.6.2020. 11:16:58

Create Account