Održana druga Kobasijada

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.1.2018. 12:38:36
Održana druga Kobasijada

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Nekoliko prijatelja pokrenulo zanimljivo prije svega druženje koje su pretvorili u pravu manifestaciju.


Uz potporu Mjesnog odbora Sesvetska Sela, te tamošnje župe u pastoralnom centru u Sesvetskim Selima u subotu navečer održana je 2. Kobasijada.


Ova zanimljiva, sada već i manifestacija krenula je od ideje od četvorice prijatelja Marka Bošnjaka, Tome Topića Franje Nemeta i Branka Bošnjaka koji su sličnu prijateljsku veselicu počeli raditi u Dobrodolu, mjestu stanovanja Marka i Branka Bošnjaka, no zbog komocije i ugode prostora lani je preseljena u pastoralni centar na Selima, naselju odakle su druga dvojica i gdje je održana i ove godine. 


"Povezali smo ovo prijateljstvo, njihovu ideju, našu župu i mjesni odbor koji sve to i sponzorira, te smo ovu manifestaciju, prvenstveno kao ideju za obiteljsko druženje sudionika manifestacije, ali i šire pretočili u ovo događanje u Kobasijadu u kojoj većinom sudjeluju naši majstori s područja Sesveta, ali ima ih nekolicina i s drugih područja", rekao nam je predsjednik m.o. Sesvetska Sela Mato Fofić. 


Na natjecanje je pristiglo 44 uzorka kobasa i salama iz domaće radinosti. Stručni ocjenjivački sud odlučio je o pobjednicima u obje kategorije, a posjetitelji su također mogli kušati uzorke i dobivenim listićem odlučiti o pobjedniku u kategoriji izbora posjetitelja. 


Uoči degustacije uzoraka župni trajni đakon Miljenko Bošnjak je pred mnogobrojnim posjetiteljima blagoslovio ponuđenu hranu, istaknuvši pri tom da su na ovom okupljanju nazočne mnogobrojne obitelji i da je to nit vodilja ovog okupljanja, zajedništvo i druženje sa zgodnim povodom oko degustiranja i ocjenjivanja uradaka domaće tradicijske hrane. 


Nagrade  najboljima po ocjeni žirija osvojili su:

Katerogija salame: 

1. Josip Kuzman

2. Ivica Keresman

3. Tomo Topić


Kategorija kobasice:

1. Josip Bošnjak

2. Mirko Mikšić

3. Slaven Kovačević


Ocjenjivački sud činili su: Ivica Šimac, predsjednik, Zoran Barupčić, Goran Čukelj i Ivica Kerensman.


Nagrade su uručili Tomo Topić i zamjenik predsjednika g.č. Sesvete Dražen Markota. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 4.2.2024. 11:44:08

Create Account