Održana godišnja skupština DVD-a Gornja Kašina

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.2.2018. 15:52:53
Održana godišnja skupština DVD-a Gornja Kašina

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U subotu navečer u dupkom punoj dvorani svog doma u Gornjoj Kašini, vatrogasci su održali svoju redovnu godišnju skupštinu.


Čak 153 članova ima ovo društvo koje je, prema izvještaju kojeg je na skupštini podnio tajnik društva Tomislav Barbarić imalo niz aktivnosti u prošloj godini. Od rečenog broja mladeži ima 24 i 14 veterana. Operativna postrojba broji 20 vatrogasaca s liječničkim ispitima spremnih za intervencije. 


Za 2016. godinu s 565 bodova nalaze se u zlatnoj sredini na 24. mjestu od 57 vatrogasnih društava u Vatrogasnoj zajednici grada Zagreba. Iako to nije loše, s time nisu zadovoljni i nastojat će poduzeti radnje i korake kako bi u budućnosti napredovali. 

U prošloj su godini imali samo jednu požarnu intervenciju i to sudjelovanje u masovnoj akciji mnogih sesvetskih društava i javne postrojbe prilikom gašenja požara šume na području Gajec – Vurnovec, a na području njihovog naselja nije bilo požarnih intervencija što je jako dobro.


Zato je bilo niz drugih aktivnosti, posebice rada s mladima, ali i edukacije operativnih članova, za što su pojedincima na skupštini uručeni certifikati.  Zamjenik predsjednika Gradske vatrogasne zajednice Neno Gložinić tom je prigodom pojedinim članovima društva uručio medalje za 20 godina djelovanja u društvu.


Nazočne je pozdravio i predsjednik Vijeća g.č. Sesvete Stjepan Kezerić izrazivši pri tom spremnost za snažnijim podupiranjem rada i djelovanja vatrogasnih društava na području Sesveta.  Nazočne je također pozdravio i predsjednik Mjesnog odbora Gornja Kašina Miljenko Bertović. 


Skupština je uobičajeno trajala do duboko u noć s prvom veselicom kako to vatrogasci i znaju.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.2.2024. 11:19:24

Create Account