Održana izborna skupština KUD-a Dragutin Domjanić Vugrovec

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.3.2019. 18:38:18
Održana izborna skupština KUD-a Dragutin Domjanić Vugrovec

Foto: Sesvete danas, Borko Samec, Ivana Habek

U nedjelju navečer u vugrovečkoj Staroj školi održana je izborna skupština KUD-a Dragutin Domjanić Vugrovec na kojoj je za predsjednicu ponovo izabrana Jasna Židak.



Bila je to uglavnom radna sjednica bez prevelikih zahvala i dodjela zahvalnica kako to obično zna biti, a razlog je jednostava. Ove godine KUD Dragutin Domjanić Vugrovec obilježava 50-tu obljetnicu osnutka i djelovanja, pa će tim povodom pod kraj godine biti održana velika svečanost uz mnogobrojne uzvanike.


Ovoga puta u nazočnosti tek nekolicine prijateljskih udruga i društava koji su pomagali u dosadašnjem radu društva podnijeta su izvješća, usvojeni planovi i izabrano novo vodstvo, većinom dosadašnje iskusno, no ima i novih, mladih članova iz redova folkloraša i tamburaša od kojih se puno očekuje, a osobito da jednoga dana, kad skupe malo iskustva upravo oni preuzmu vođenje društva bogate tradicije. 


Prije spomenute svečnosti koja će biti održana u studenom, u travnju vugrovečki kudovci će prirediti promociju do sada najkompleksnijeg tiskovnog djela, opsežnu, stručnu i bogato ilustriranu knjigu o povijesti Vugrovca i okolnih naselja autora, profesora povijesti i dugogodišnjeg ravnatelja vugrovečke škole Ivana Klaića, a u izdanju KUD-a Dragutin Domjanić Vugrovec.


Sa skupštine izdvojimo još jedan doista zanimljiv moment. Naime, voditelj juniorske folklorne sekcije, Sesvećanin Dražen Zovko inače plesač u nacionalnom folklornom ansamblu Lado održao je kratku pokaznu probu. Želio je s time nazočnim roditeljima pokazati kako se na probama radi, te kojom brzinom mladi plesači usvajaju korake i koreografije. Da bi sve to bilo još zornije, uz salve smijeha doveo je potom na pozornicu i roditelje plesača, te su svi zajedno pokušali otcupkati nekoliko koraka. Tek su tada roditelji, naravno oni koji nikada nisu bili folkloraši uvidjeli koliko truda i rada treba uložiti u stvaranje jedne plesno - pjevne koreografije, uz napomenu kako je dobro da to klincima ide daleko bolje i brže negoli njihovim mamama i tatama. Sve čestitke na originalnoj ideji.  


Nakon pokazne probe malo su zasvirali najmlađi tamburaši, a potom i prva tamburaška postava predstavivši pri tom i svoj uspjeh, osvajanjem trećeg mjesta na gradskom natjecanju tamburaša.


Skup su uz predstavnike prijateljskih udruga pozdravili vugrovečki župnik vlč. Filip i prof Ivan Klaić.




Vezane vijesti
Ažurirano: 19.3.2024. 9:40:45

Create Account