Održana rođendanska svečanost sesvetskog HDZ-a

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.2.2018. 10:34:48
Održana rođendanska svečanost sesvetskog HDZ-a

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Prije 28 godina, 4. veljače 1990. godine osnovana je organizacija HDZ-a Sesvete. Na sinoćnjoj svečanosti mnogi su se prisjetili tih trenutaka.


Iako se na rođendanskim i sličnim obljetničkim svečanostima uglavnom sve govori u superlativima i u patetičnom tonalitetu, sinoć u Plavoj dvorani u kojoj je sevsetski HDZ i osnovan, a koja uskoro ide u rekonstrukciju nije bilo posve tako. Naravno, nije se mogao izbjeći slavljenički štih, ali je predsjednik ove sesvetske političke organizacije Ante Plazonić na početku govora apostrofirao najveće sesvetske probleme.


"Nastavak izgradnje produžetka Branimirove i konačna realizacija priče sesvetske zaobilaznice stare nekoliko desetljeća. U prihvaćenom nam amandmanu za ovu godinu osigurali smo 75 milijuna kuna i nećemo odustati od toga da do zadnjeg novčića uložimo u ostvarenje te ideje u čemu nas neće nitko spriječiti, osobito sada kad imamo u liku sesvetskog predsjednika HDZ-a osobu glavnog koordinatora za ostvarenje projekta", rekao je Plazonić, dodavši da i gradski HDZ čvrsto stoji iza ovih riječi, da su to obećali građanima i da će biti ostvareno.


Plazonić je u nastavku naveo i mnoge druge sesvetske komunalne probleme za čiju realizaciju očekuje da će do kraja mandata biti izvršena. Naravno da nije zaboravio na koncu svim nazočnima, kao i svim članovima sesvetskog HDZ-a čestitati obljetnicu. "Nije vrijeme za blagovanja, zato danas unatoč ove velike obljetnice nemamo neka velika čašćenja, razumijet ćete vi to, častit ćemo, obećajem kad završimo Branimirovu", zaključio je Plazonić. 


To je navelo i sve goste skupa da se u istom tonu posvete svom nastupu izražavajući potporu Sesvećanima u njihovim nastojanjima, kao što je predsjednik gradske organizacije Zagreba i aktualni predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić izrekao da on osobno s gradskom skupštinom iza njega ovaj puta stoji iza ostvarenja najvećih sesvetskih problema, a uz Branimirovu posebno je apostrofirao projek Zelene i Plave Sesvete na čemu je posebno zahvalio pokretaču te ideje Radoslavu Dumaniću. 


"Potpuno se slažem s vama i s vašim predsjednikom Plazonićem kad tvrdite da kao brojčano najveća organizacija HDZ-a u državi imate pravo na veći udio u stranačkim upravljačkim strukturama i na gradskoj i državnoj razini. Također nedopustivo je da Sesvete koje su veće i od nekih hrvatskih županija nemaju svog saborskog zastupnika ili predstavnika u Vadi RH. Na tome moramo poraditi", dodao je Mikulić


Skup je pozdravio i aktualni ministar u Vladi RH Goran Marić također davši potporu stremljenjima Sesvećana kako u kounalnim, tako i političkim nastojanjima za boljitak njihova područja. 


Svečanom skupu obratili su se još Mario Kapulica, jedan od osnivača HDZ-a i Miro Kovač, član bivše HDZ-ove vlade odnosno tadašnji ministar vanjskih poslova. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.4.2024. 14:24:13

Create Account