Održano 27. Državno natjecanje "Sigurno u prometu"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.5.2019. 10:10:33
Održano 27. Državno natjecanje "Sigurno u prometu"

Foto: HAK, AK Sesvete

Ekipa Grada Zagreba koju je činila i jedna Sesvećanka na 27. državnom natjecanju Sigurno u prometu održanom u Zadru osvojila je treće mjesto. 



Državno natjecanje „Sigurno u prometu“, koje se održava po 27. put, održano je u Zadru od 21. do 24. svibnja. Tijekom natjecanja, učenice i učenici petih i šestih razreda natjecali su se u poznavanju prometnih propisa i pravila te u vještinama upravljanja biciklom.


Natjecanje, koje je održano u Osnovnoj školi „Zadarski otoci“, organizirali su Hrvatski autoklub, Agencija za odgoj i obrazovanja odnosno Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, uz podršku Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Domaćin i suorganizator natjecanja bio je Autoklub Zadar. 


U natjecanju je sudjelovalo 84 djece, po dvije djevojčice i dva dječaka, koji su činili najbolje ekipe iz svih županija i Grada Zagreba. Oni su svoje znanje i vještine u cestovnom prometu tijekom proljetnih mjeseci iskazali na školskim i županijskim natjecanjima održanim širom Republike Hrvatske. Na svim razinama natjecanja sudjelovalo je ukupno 3.029 djece iz 242 osnovne škole te 248 učitelja – mentora.


Zagrebačku ekipu činili su dvojica učenika iz OŠ Gustava Krkleca, Sara Strugar iz OŠ Ivana Granđe, Soblinec i učenica iz OŠ Ivana Mihanovića.  Učenik Jura Vrhovski iz OŠ Gustava Krkleca izborio je nastavak natjecanja na europskoj razini (organizitor FIA) u Švicarskoj.


Najbolje su djevojčice Gabriela Krobot iz OŠ Vinica, zatim Iva Fanjek iz OŠ Mahično te na trećem mjestu Laura Friščić iz OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca, a najbolji su dječaci Mihael Šeb iz OŠ Sveti Križ Začretje, drugi je Jura Vrhovski iz OŠ Gustava Krkleca iz Zagreba, dok je treći bio David Hošnjak iz OŠ Vinica. U ekipnom dijelu natjecanja, pobjednici su predstavnici Varaždinske županije, drugi su natjecatelji iz Krapinsko-zagorske županije, a treći su bili natjecatelji iz Grada Zagreba.


Auto-klub "Sesvete" kao temeljni autoklub je nositelj aktivnosti natjecanja Sigurno u prometu za Grad Zagreb.


Vezane vijesti
Ažurirano: 27.9.2023. 13:40:59

Create Account