Održano 27. Državno natjecanje "Sigurno u prometu"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.5.2019. 10:10:33
Održano 27. Državno natjecanje "Sigurno u prometu"

Foto: HAK, AK Sesvete

Ekipa Grada Zagreba koju je činila i jedna Sesvećanka na 27. državnom natjecanju Sigurno u prometu održanom u Zadru osvojila je treće mjesto. 



Državno natjecanje „Sigurno u prometu“, koje se održava po 27. put, održano je u Zadru od 21. do 24. svibnja. Tijekom natjecanja, učenice i učenici petih i šestih razreda natjecali su se u poznavanju prometnih propisa i pravila te u vještinama upravljanja biciklom.


Natjecanje, koje je održano u Osnovnoj školi „Zadarski otoci“, organizirali su Hrvatski autoklub, Agencija za odgoj i obrazovanja odnosno Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, uz podršku Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Domaćin i suorganizator natjecanja bio je Autoklub Zadar. 


U natjecanju je sudjelovalo 84 djece, po dvije djevojčice i dva dječaka, koji su činili najbolje ekipe iz svih županija i Grada Zagreba. Oni su svoje znanje i vještine u cestovnom prometu tijekom proljetnih mjeseci iskazali na školskim i županijskim natjecanjima održanim širom Republike Hrvatske. Na svim razinama natjecanja sudjelovalo je ukupno 3.029 djece iz 242 osnovne škole te 248 učitelja – mentora.


Zagrebačku ekipu činili su dvojica učenika iz OŠ Gustava Krkleca, Sara Strugar iz OŠ Ivana Granđe, Soblinec i učenica iz OŠ Ivana Mihanovića.  Učenik Jura Vrhovski iz OŠ Gustava Krkleca izborio je nastavak natjecanja na europskoj razini (organizitor FIA) u Švicarskoj.


Najbolje su djevojčice Gabriela Krobot iz OŠ Vinica, zatim Iva Fanjek iz OŠ Mahično te na trećem mjestu Laura Friščić iz OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca, a najbolji su dječaci Mihael Šeb iz OŠ Sveti Križ Začretje, drugi je Jura Vrhovski iz OŠ Gustava Krkleca iz Zagreba, dok je treći bio David Hošnjak iz OŠ Vinica. U ekipnom dijelu natjecanja, pobjednici su predstavnici Varaždinske županije, drugi su natjecatelji iz Krapinsko-zagorske županije, a treći su bili natjecatelji iz Grada Zagreba.


Auto-klub "Sesvete" kao temeljni autoklub je nositelj aktivnosti natjecanja Sigurno u prometu za Grad Zagreb.


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.9.2020. 10:58:43

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account