Održano natjecanje Sigurno u prometu, Sesvećani među najboljima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.5.2019. 9:17:39
Održano natjecanje Sigurno u prometu, Sesvećani među najboljima

Foto: AK Sesvete, PUZ

Natjecanje osnovnoškolaca Sigurno u prometu održano je u petak, 3. svibnja ove godine po 27. puta za redom, a uz HAK, organizator je bio i AK Sesvete.



Domaćin je bila OŠ Gustava Krkleca iz Zagreba.  Bila su održana dva natjecanja, 22. natjecanje školskih prometnih jedinica grada Zagreba i Zagrebačke županije, te  27. natjecanje “Sigurno u prometu” koje su organizirali Hrvatski autoklub i Auto klub Sesvete, a najbolji će na Državno natjecanje u svibnju ove godine u Zadar.  Na natjecanju je sudelovalo 26 škola Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

 

Svečanom programu nazočili su brojni uzvanici: zamjenica gradonačelnika grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Katarina Milković, predsjednik Autokluba Sesvete Željko Vizec, predstavnici Ravnateljstva policije, predstavnici Policijske uprave zagrebačke, predstavnici autokluba, predstavnici mjesnog odbora Travno, ravnatelji Osnovnih škola i dječjih vrtića, voditelji Školskih prometnih jedinica i Sigurno u prometnu.

 

Natjecanje se sastojalo od pismenog dijela na kojem se provjerava poznavanje prometnih pravila i prometnih znakova, dok se na natjecanju “Sigurno u prometu” ocjenjuje vještina i spretnost upravljanja biciklom. Teoretski dio provodi se testovima putem računala koje je za natjecanje izradio Hrvatski autoklub.  Praktični dio sastoji se od probne vožnje biciklom i poznavanja vožnje poligonom, te 8-minutne ocjenske vožnje.

 

U ovoj školskoj godini 2018./19. na području Policijske uprave zagrebačke djeluje 25 školskih prometnih jedinica s više od 450 pripadnika, od kojih je 20 jedinica u Zagrebu, a preostalih pet u Zagrebačkoj županiji.

 

U natjecanju Sigurno prometu sesvetske škole zauzele su izvrsno drugo i treće mjesto, a izvrsni su bili i učenici tih škola pojedinačno.


Pregled ekipnih rezultata: 

1. Osnovna škola Gustava Krkleca Zagreb

2. Osnovna škola Ivana Granđe Soblinec Sesvete

3. Osnovna škola Sesvete. 


Pregled pojedinačnih rezultata (djevojčice): 

1. SARA STRUGAR, Osnovna škola Ivana Granđe Soblinec 

2. EMANUELA KRKAN, Osnovna škola Antuna Mihanovića Zagreb

3. LUCIJA KRANJČEC, Osnovna škola Gustava Krkleca Zagreb. 


Pregled pojedinačnih rezultata (dječaci): 

1. JURA VRHOVSKI, Osnovna škola Gustava Krkleca Zagreb, 

2. FRAN FRANIĆ, Osnovna škola Gustava Krkleca 

3. DOMINIK MARTINEC, Osnovna škola Sesvete.



Vezane vijesti
Ažurirano: 27.9.2023. 13:40:59

Create Account