Održano uspješno prvo ovogodišnje davanje krvi u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.2.2020. 9:36:15
Održano uspješno prvo ovogodišnje davanje krvi u Sesvetama

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Sesvetama održana je u četvrtak u prostorijama Udruženja obrtnika.



Akcija je bila vrlo uspješna, odaziv darovatelja bio je jedan od najvećih posljednjih nekoliko godina. Tako je na davanje krvi pristupilo čak 70 osoba, međutim nakon pregleda čak njih 25 moralo je biti odbijeno. Ponajviše se radilo o nedostatku željeza u krvi, nepravilnom tlaku ili nedavno preboljeloj nekoj bolesti. 


Tako je prikupljeno 45 doza životno važne tekućine. Posebno raduje podatak da je akciji pristupilo dvoje novih darovatelja čime je velika humana porodica dobrovoljnih darovatelja krvi još povećana. 


Iz Crvenog križa svima koji su se odazvali najtoplije zahvaljuju, te posebno ističu primjer Darka Židaka koji je također došao dati krv. 

"Evo ja sam sad u srednjim godinama "mladi" darovatelj, dao sam krv drugi puta, no nikad nije kasno, važno je da je čovjek zdrav, a samo potpuno zdrave osobe mogu dati krv", rekao nam je ovaj predsjednik Udruženja obrtnika Sesvete koji i svojim primjerom želi potaknuti ostale zdrave sugrađane da se uključe u ovaj veliki humani pokret davalaštva krvi.


Krv za sada nema alternativu u spašavanju života, stoga je jako važno da društvena zajednica u svojim redovima ima dobrovoljne darovatelje koji svojim nesebičnim činom, darovanjem svoje krvi pomažu neznancu u zdravstvenoj nevolji.




Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 10:11:31

Create Account