Oprez! Na Selčini truju pse

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.7.2017. 9:21:49
Oprez! Na Selčini truju pse

Foto: Slika psa koji ugiba možda će nekoga uznemiriti, no služi za povećanje emocija čitatelja prema navedenom problemu, Ilustracija.

Čini se da neki stanovnici Selčine čine vrlo opasne radnje koji u određenim situacijama mogu biti i kazneno djelo. O tome nas je mailom izvjestio čitatelj koji je želio ostati anoniman (podaci poznati redakciji). Prenosimo njegov mail u cijelosti.



"Poštovani,  Molio bih Vas da obavjestite građane kako u Selčinskoj ulici u Sesvetskoj selčini netko truje pse! Naime naš pas je otrovan na tom području iako je uvijek na povodcu te NIKADA nije udaljen od nas više od dva metra. Odgovorno tvrdim da pas nije ni u jednom trenutku njuškao po bilo kakvom smeću ili nečemu sličnom, zadnjih par dana se jedino kretao na livadi ispred kućnog broja Selčinska 24 te je vrlo vjerovatno i tamo otrovan. 

Pošto pred kućnim brojem Selčinska ulica 24 imamo velikih problema sa odvozom otpada (pošto su građani neodgovorni i nekulturni pa bacaju oko kontenjera ostatke hrane, kostiju, kartona...) pa je s toga livada gdje sećemo kućne ljubimce prepuna kostiju koje su vjerovatno zatrovane. Prilikom posjete veterinaru rečeno nam je kako su sve učestaliji slučajevi trovanja pasa na tom području. Molio bih Vas za anonimnost te da pozovete na oprez."


Ovo je ujedno i javni poziv svim nadležnima da provjere ove navode, te da primjereno reagiraju. Prije svega učestalijim odvozom smeća. No, to nije opravdanje postavljanju otrova (vjerojatno za miševe ili šakore), na javnom prostoru. To je vrlo opasno i zabranjeno. Jer što ako s otrovom u kontakt dođe neko dijete. Malo vjerojatno, ali moguće. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.2.2024. 10:31:26

Create Account