OPREZ! Varalice operiraju po Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.11.2017. 12:32:01
OPREZ! Varalice operiraju po Sesvetama

Foto: ilustracija

Drski prevaranti proteklih su dana operirali po Sesvetama, a jednu su stariju osobu oštetili za pozamašnu svoju, javlja policija.



Varalice operiraju najčešće na način da telefonom nazovu stariju osobu i predstave se kao službenici banke, te zatraže da na određeno mjesto donesu određenu svotu novca. Također mogu se predstaviti i kao policajci kojima treba donijeti novac za podmirenje kazne ili službenici elektre odnosno plinare, pa trebaju platiti potrošeno.

Iz sesvetske policije pozivaju građane da ne nasjedaju varalicama. Većina naravno neće, ali mnogi građani starije dobi o kojima se preveranti prvo dobro informiraju u ponekim slučajevima pokleknu pozivima prevaranata na plaćanje.

"Jasno nam je da čitatelji vaših stranica sigurno neće nasjsti varalicama, jer velika većina čitatelja portala, vašeg i ostalih, svjesni su da institucije ne funkcioniraju na takav način, no moja molba ide svim vašim čitateljima da o ovome obavijeste svoje stare roditelje, djedove i bake, susjede i sve drage poznate starije osobe, da se čuvaju, da za vrijeme dok su sami u stanu ili kući ne otvaraju vrata nepoznatima, te da ne daju u ruke nikome novac izvan institucija. Također zamolio bih starije osobe, ako im se ikada ukaže nešto sumnjivo, neka bez straha nazov nas u policiju na 192 i odmah ćemo doći provjeriti o čemu se radi", kaže načelnik sesvetske policije Evelin Mustapić.

Dodaje da je posljednji takav slučaj dogodio se prošlog tjedna gdje je starija osoba pozvana da vrati banci dug, otišla na dogovoreno mjesto, na okretište tramvaja u Dubravu, gdje je prevaratu predala poveću sumu novaca.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.7.2023. 16:12:57

Create Account