OŠ Vugrovec - Kašina u uskrsnoj akciji

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.3.2018. 9:28:17
OŠ Vugrovec - Kašina u uskrsnoj akciji

Foto: Kristina Sajković

Učenici i učitelji izrađivali su uskrsne ukrase koje su prodavali i prikupili lijepa novčana sredstva za humanitarnu namijenu, piše školska vjeroučiteljica Kristina Sajković.


Osnovna škola Vugrovec Kašina odazvala se na poziv Župnog Caritasa u Vugrovcu za pomoć siromašnim obiteljima i župljanima Vugrovca. Ravnatelj Vladimir Vuger pozvao je svoje djelatnike da se odazovu i pripreme sa svojim učenicima ukrase i pisanice za prodaju. Učiteljice Snježana Fišter, Anita Jeren, Verica Jadanec i Kristina Sajković potaknule su učenike da izrade  pisanice i vjenčiće od rafije i slame ukrašavajući ih vunom, perlicama, salvetama i starim šalovima. 

Učenici drugog, trećeg, šestog i osmog razreda izradili su prekrasne pisanice i vjenčiće od recikliranih materijala i ukrasa koje su čuvali u svojim ladicama, a rezultat rada i truda bila je  prekrasna prodajno humanitarna izložba održana poslije misa u nedjelju 18. 3. 2018. u predvorju Župne crkve sv. Franje Ksaverskog u Vugrovcu. 

Roditelji naših učenika kao i svi drugi vjernici za čas su pokupovali sve ukrase i pri tom se zasladili uskrsnim kolačima koje je za tu prigodu ispekla mama Marija Polovanec. Nismo stavljali cijene na ukrase i kolačiće već  je svatko dao od srca koliko može, a srca su bila velika jer je prikupljeno 3 831. 15 kn. Župnik Filip Lucić zahvalio je svima koji su sudjelovali i dali svoj doprinos ovoj humanitarnoj akciji.


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.6.2020. 9:35:42

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account