"Ostvarenje" donatorskom večeri pomoglo "Crvenim nosovima"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.11.2018. 22:49:22
"Ostvarenje" donatorskom večeri pomoglo "Crvenim nosovima"

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Polaznici "Ostvarenja" na čelu s voditeljicom Sanelom Đurinec Raič priredili su u četvrtak navečer u Gimnaziji Sesvete donatorsku večer za "Crvene nosove".



Mala škola likovnog stvaralaštva "Ostvarenje" koju vodi naša sugrađanka, akademska slikarica Sanela Đurinec Raič pripremili su u proteklim tjednima i mjesecima mnoštvo radova koje su izložili na donatorskoj priredbi održanoj u četvrtak navečer u predvorju Gimnazije Sesvete.


Mali i malo veći umjetnici koje je Sanela uvela u svije likovne umjetnosti, od kojih su mnogi već pokazali svoju umješnost i talent, izložili su niz slika na izložbi kojom su pokazali svoja dosadašnja ostvarenja. Uz to, izradili su niz unikatnih čestitki i raznovrsnih blagdanskih ukrasa koje su mnogi Sesvećani koji su došli na priredbu rado kupovali.


Točnije, nije bila riječ o klasičnoj prodaji, nego je svatko prema svojim mogućnostima i željama u kutiju donirao određenu svotu, a potom uzeo prigodan predmet koji mu se najviše svidio.


Donatorska priredba započela je prigodnim programom za koji je zaslužna naša Glazbena škola Zlatka Grgoševića. Tako je prigodnu glazbu na gitari izveo prof. Pedro Ribeiro Rodrigues, te dvoje izvrsnih i već nadaleko poznatih učenika škole, Franziska Anne-Fundelić –flauta i MArko Kovačić - gitara. 


Voditeljica Ostvarenja Sanela Đurinec Raič zahvalila je svima na donacijama i dolasku, te istakla kako vili slikati u društvu djece, voli ih podučavati, a djeca vole nove izazove. "Mjesecima smo radili i dobili smo ovako prekrasne predmete koji sada čekaju vas. Zašto? Zato da moja djeca kako ih zovem, dakle polaznici Ostvarenja ne uče samo umjetnost kao umjetnost, nego da povežu da se umjetnošću može napraviti i dobro djelo. Mislim da smo tu puno naučili i zahvaljujem im što su toliko bili dobri i dragi",  rekla je njihova, kako su rekli, voljena voditeljica.


U ime Crvenih nosova nazočna je bila voditeljica odnosa s javnošću organizacije Nataša Vrhovec koja je svi malim umjetnicima na kraju na njihovo veliko zadovoljstvo podijelila crvene nosove zahvaljujući svima na donaciji.  A mališani su odmah te nosove stavili na svoje nosiće.


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.12.2023. 9:54:49

Create Account