Otvoreni sesvetski sportski bazeni

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.5.2017. 23:45:59
Otvoreni sesvetski sportski bazeni

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Gradonačelnik Milan Bandić u nazočnosti možda i dvije tisuće građana Jelkovca, ali i drugih dijelova Sesveta, otvorio je u srijedu kasno popodne bazenski kompleks.

Riječ je o javnom gradskom prostoru koji će koristiti sportaši i školarci, ali i svi ostali građani. Bazenski kompleks bez pretjerivanja izgleda kao zatvoreni dio Tuheljskih toplica, a neki će reći i bolje.

Na neto površini 6.300 m2 nalazi se veliki olimpijski bazen, rekreativni bazen i dječji bazen, a prateći prostori smješteni su u podrumskom dijelu. U okviru galerijskog prostora s tribinama za gledatelje, nalazi se i ugostiteljski objekt te poslovni prostor. Trodjelna sportska dvorana s pratećim prostorima i opremom u prizemlju te trim kabinet, teretana, prostor za gimnastiku i garderobe, koje su smještene u podrumu, prostiru se na 4.600 m2.

Gradonačelnika su uz mnoštvo naroda dočekale sesvetske mažoretkinje, kompleks je blagoslovio vlč. Josip Horvat, a mnoštvo je uživalo u čašćenju kobasicama i pićem.

U prostoru bazenskog kompleksa uzvanike i građane dočekao je vodeni program. Plivačice sinkroniziranog plivanja iz četiri zagrebačka kluba izvele su svoje sportske nastupe, a članovi nekoliko zagrebačkih plivačkih i vaterpolo klubova demonstrirali su sportsko plivanje i vaterpolo.

Vrpcu na otvorenju je uz Bandića i Sesvetskog predsjednika Markotu prerezala učenica OŠ Jelkovec. Veselica je potom nastavljena na velikoj pozornici na kojoj je na početku školski zbor otpjevao himnu, a potom se svirka nastavila do dugo u noć uz iznenađenje večeri Ivana Zaka.


Vezane vijesti
Ažurirano: 4.12.2017. 16:46:25

Create Account