Ovo više nema smisla, danas gori na sve strane

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.3.2019. 14:18:07
Ovo više nema smisla, danas gori na sve strane

Foto: DVD Vugrovec/Zdravko Židak

Vatrogasci su samo danas dopodne već intervenirali na tri požara.Članovi DVD-a Vugrovec poslali su nam fotografije s današnje tri intervencije. Ponovo gori na području Popovca i Lušca. Uz Vugrovčane, na terenu su bili i Sesvećani, te DVD Šašinovec.


Uglavnom gori trava i nisko raslinje odnosno šikara. Nema nikakve štete, međutim namjera spaljivanja nije prijavljena vatrogascima, a kako je netko dojavio o požaru na otvorenom, vatrogasci su dobili zapovjed za izlazak na teren i gašenje vatre. 


Vatrogasci apeliraju na građane, da prije namjere spaljivanja bilja po poljima, svoju namjeru dojave vatrogascima, kako ne bi uzalud hitali na intervenciju. U tom slučaju, naravno ako je sve sigurno i nema vjetra, može se spaliti korov i ostali biljni ostaci. Šikara se ne smije zapaliti i pustiti da sama gori, potrebno je prostor prethodno očistiti i iskrčiti, a potom ostatke uz najavu vatrogascima i uvažavanje svih sigurnosnih aspekata je dozvoljeno ali izvan sezone zabrane paljenja na otvorenom, do su kasno proljetni, ljetni i ranojesenski mjeseci. Vezane vijesti
Ažurirano: 25.7.2019. 12:17:35

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account