Ovotjedni najpijaniji vozač puhao je u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.11.2019. 10:27:00
Ovotjedni najpijaniji vozač puhao je u Sesvetama

Foto: Ilustracija

Policija je objavila izvještaj o pojačanom nadzoru prometa kroz vikend, a najviše alkohola imao je vozač zaustavljen u Bjelovarskoj ulici u Sesvetama.



Priopćenje PP Sesvete:


 PP Sesvete je  tijekom provođenja akcije na razini PUZ-a  „Alkohol i / ili droge“ i „Brzina“ sankcionirala  6  prekršitelja vožnje pod utjecajem alkohola, te 8 zbog prekoračenja brzine. Najveća izmjerena koncentracija iznosila je 1,73  g/kg kod vozača, dok  kod vozačica nije utvrđen alkohol.


Priopćenje PUZ-a:


U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 396 prometnih prekršaja, od čega je 35 prekršaja vozača s alkoholom, 214 prekršaja nepropisne brzine, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava, jedan prekršaj upravljanja vozilom pod zabranom i 114 ostalih prekršaja.

 

Najveća zabilježena koncentracija alkohola je:

- u nedjelju, 3. studenog 2019. godine oko 23.30 sati, 43-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a zaustavljen je u Sesvetama u Bjelovarskoj ulici gdje mu je obavljenim nadzorom izmjerena koncentracija alkohola od 1,73 g/kg. Isključen je iz prometa, uhićen i prepraćen u službene prostorije do otrežnjenja.


- u nedjelju, 3. studenog 2019. godine oko 3.30 sati, 21-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a zaustavljena je na Remetinečkoj cesti gdje joj je izmjerena koncentracija alkohola od 1,33 g/kg. Isključena je iz prometa te joj je oduzeta vozačka dozvola na 12 sati.

 

Prilikom provođenja akcije, tri su osobe smještene u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a četiri osobe su uhićene i privedene na prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.

 

Od 35 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, kod četiri vozača (11,4%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, i evidentirano je devet mladih vozača (25,7%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.

 

Tijekom provođenja akcije pet osoba je testirano na prisutnost opojnih droga –  test negativan.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.3.2024. 17:13:17

Create Account