Park ispred Doma zdravlja zvat će se imenom Roberta Zadre

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.12.2019. 14:30:11
Park ispred Doma zdravlja zvat će se imenom Roberta Zadre

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Vijeće Gradske četvrti Sesvete donijelo je zaključak o imenovanju Parka Roberta Zadre.



Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici VGČ Sesvete održanoj dan uoči Badnjaka donesen je zaključak o imenovanju za sada neimenovane zelene površine ispred stare zgrade Doma zdravlja na sesvetskom autobusnom terminalu imenom tog poginulog heroja Domovinskog rata.


Naime, Gradski ured za branitelje uputio je krajem studenog inicijativu za imenovanje spomenutog prostora Parkom Roberta Zadre. 


Robert Zadro bio je heroj Domovinskog rata. Rođen je 17. listopada 1969. u Vukovaru kao prvi od tri sina legendarnog Blage Zadre.  S ocem je bio jedan od zapovjednika obrane Vukovara. Nakon očeve pogibije i pada Vukovara odlazi na južno bojište gdje pogiba 10. travnja 1992. godine. 

Posmrtno je odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom hrvatskog trolista, Redom NIkole Šubića Zrinskog i Redom kneza Domagoja s ogrlicom.


Zaključak o imenovanju spomenutog javnog prostora Parkom Roberta Zadre bit će poslan gradskim uredima za branitelje te katastar i geodetske poslove na daljnje postupanje, a odluku o imenovanju treba donijeti Skupština Grada Zagreba, nadajmo se brzo.




Create Account