Pijana usred subote izazvala nesreću u Kobiljaku

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.9.2018. 11:37:35
Pijana usred subote izazvala nesreću u Kobiljaku

Foto: ilustracija

Policija je izvjestila o rezultatima vikend akcije Alkohol i Brzina u kojoj je glavnu ulogu imala sesvetska vozačica.U subotu, 22. rujna oko 15.25 sati, 28-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom marke Opel Astra zagrebačkih registarskih oznaka, pod utjecajem od 1,65 g/kg alkohola u organizmu, Kobiljačkom ulicom u smjeru zapada. Dolaskom do raskrižja s Poljskom ulicom počela je skretati u lijevo, a da prethodno nije propustila sva vozila koja su se kretala iz suprotnog smjera te je na nju naletilo vozilo marke Peugeot Boxer zagrebačkih registarskih oznaka, a kretalo se Kobiljačkom ulicom u smjeru istoka. Alkoholiziranoj vozačici je liječnička pomoć pružena u KBC-u Zagreb, a vozaču Peugota u KB Dubrava.


Evo policijskog izvještaja o rezultatima akcije na području Sesveta:


U razdoblju od 21.do 24.09.2018. godine PP Sesvete je  tijekom provođenja akcije na razini PUZ-a  „Alkohol, droge“, te „Brzina“ sankcionirala  12 prekršitelja vožnje pod utjecajem alkohola, 18 prekršitelj zbog vožnje nepropisnom brzinom te 12 ostala prekršaja. Najveća izmjerena koncentracija iznosila je 2,23 g/kg kod vozača, dok  je najveća koncentracija kod vozačica iznosila je 1,65 g/kg


Izvještaj s cjelokupnog područja PUZ-a:

Tijekom vikenda, od 21. do 24. rujna 2018., od 19 do 7 sati na području PU zagrebačke provedene su akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga. U dane provođenja akcije utvrđeno je ukupno 1.146 prometnih prekršaja, od čega izdvajamo 422 prekršaja prekoračenja brzine, 138 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 87 prekršaja korištenja mobitela, 217 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzeto je 199 vozačkih dozvola, a iz prometa je isključeno 217 vozača. Kod 22 vozača (10,1%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg.


Najviše zabilježene koncentracije alkohola kod vozača:


U nedjelju, 23. rujna oko 1.45 sati, u Baboričinoj ulici, 32-godišnjak je upravljao osobnim automobilommarke Hyundai Accent zagrebačkih registarskih oznaka pod utjecajem od 2,75 g/kg alkohola u organizmu. 

Najpijanija vozačica je spomenuta iz Kobiljaka.


Inače, za vrijeme akcije evidentirano je 8 vozačica (3,7%) koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola.  Tijekom provedbe akcije Nadzora zlouporabe droga, preliminarno je testirano 9 osoba - test negativan. Od 217 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, evidentirano je 46 mladih vozača (21,6%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa. U nadzoru je kontrolirano 1.613 vozila i vozača.


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.5.2019. 15:13:21

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account