Plinara zamjenjuje plinsku mrežu u Brestju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.5.2017. 19:13:24
Plinara zamjenjuje plinsku mrežu u Brestju

Foto: GPZ

Gradska plinara Zagreb ima obvezu konstantnog vođenja brige o plinskoj mreži i kad ona prijeđe svoj radni vijek ili postane previše propusna, vrijeme je za njenu izmjenu.

Građani Brestja upozorili su nas da se u njihovo naselje dovoze "nekakve" cijevi i zatražili da za njih doznamo o čemu se radi. Tragom te dojave doznali smo da se radi o redovitim aktivnostima gradske plinare, te da je došao red na Brestje, točnije za sada dio Brestja.

Tako će stare plinske cijevi, spojnice, priključci, ventili i sve ostalo što je sastavni dio plinske mreže biti upotpunosti zamijenjeno novim. Nakon ispitivanja ispravnosti plinske mreže, djelatnici plinare ispitat će i sve plinske instalacije kod svakog korisnika, te u slučaju propusnosti, vlasnik instalacije će prije nastavka korištenja plina trebati ukloniti nedostatke putem ovlaštenih plinoinstalatera.  Najavljeni radovi odnose se na ulicu Ljubičica i ulicu Zumbula, a za ostale ulice za sada još nema najave.

Prema obavijesti Plinare, radovi u spomenutim ulicama započinju u srijedu 31. svibnja kad će oko 8 sati ujutro plin biti isključen u navedenim ulicama. Prekid isporuke plina trajat će neprekidno do završetka radova 17. lipnja, kad bi nakon provjere propusnosti instalacija, građani gdje je sve uredu mogli nastaviti koristiti plin.

Sve navedeno za Brestje vrijedi i za Dubec gdje radovi započinju u utorak, 30. lipnja i odvijat će se u ulicama: Dubečka, Tome Rosandića i Petra Smajića. U tim ulicama radovi će potrajati do 21. lipnja. 
U nastavku evo i originalne obavijesti Gradske plinare Zagreb: 

Skrećemo Vam pozornost da nakon prekida plina zatvorite zapor ispred plinomjera koji će otvoriti naši djelatnici prilikom puštanja plina u unutarnju plinsku instalaciju.

PLANIRANI RADOVI:
      1.   Umrtvljenje postojećeg plinovoda i kućnih priključaka u zoni radova
      2.   Građevinski i strojarski radovi na izvođenju novih plinovoda i kućnih priključaka,
      3.   Prespajanje unutarnjih plinskih instalacija na novo izvedene plinske kućne priključke.
      4.   Pregled i ispitivanje na nepropusnost unutarnjih plinskih instalacija, puštanje plina i
            odzračivanje. Po potrebi zamjena plinomjera
 
NAPOMENE:
Troškove za prethodno navedene radove snosi Gradska plinara Zagreb
Ukoliko se prilikom pregleda i ispitivanja unutarnjih plinskih instalacija utvrdi propusnost ili tehnička neispravnost nećemo pustiti plin uz ispostavu zapisnika o nedostatku. Za otklanjanje nedostataka korisnik plina treba zatražiti usluge stručno tehnički osposobljenog plinoinstalatera ako je neispravna plinska instalacija, ili plinoservisera ako je neispravno plinsko trošilo (popis stručno tehnički osposobljenih plinoinstalatera – www.plinara-zagreb.hr  ili Centar za potrošače, tel. 6437-636). Svu brigu i troškove oko ovih radova snose korisnici plina.

Tehnička rješenja po kojima će se obavljati zamjena plinskog priključaka i izradili su naši tehničari u dogovoru s vlasnicima objekta ili predstavnicima stanara , uz poštivanje važećih propisa.
Sanacija javno-prometne površine je u obavezi Cesta ,a unutar parcela  sanacija je u obvezi  Gradske plinare Zagreb.
 
OBVEZE KORISNIKA PLINA:
Obveza predstavnika stanara (vlasnika objekta)– prilikom radova pod stavkom  1. , 2. i 3. potrebno je našim djelatnicima omogućiti ulaz u prostor gdje se nalazi glavna zaporna slavina. Radovi pod rednim brojem 1. će se izvoditi 31.05.2017., a pod 2.i 3. po usmenoj obavijesti voditelja građenja.

Obveza korisnika plina – prilikom radova pod stavkom 4. potrebno je našim djelatnicima omogući ulaz u sve stanove korisnika plina.( DVA DANA RANIJE OSTAVLJAMO OBAVIJEST NA OGLASNOJ PLOČI ILI ULAZNIM VRATIMA – PLANIRANO 17.06.2017.)
 
Dodatne informacije možete dobiti na telefone:
            -     6437-548 – Strojarski nadzor
            -     6437-580 –  Građevinski nadzor
            -     6437-717, 6437-644, 6437-572 – Odjel priprema rada
            -     6437-687, 6437-686 – Voditelji poslova vezanih za puštanje plina u unutarnje instalacije
(inform. o puštanju plina možete dobiti u terminu od 8.00 do 9.30 i od 12.00 do14.00 sati)



Vezane vijesti
Ažurirano: 3.10.2023. 13:35:30

Create Account