"Plodan" vikend sesvetske policije

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.6.2018. 16:54:16
"Plodan" vikend sesvetske policije

Foto: ilustracija

Tijekom vikenda sesvetska je policija zabilježila čak 63 prometnih prekršaja od čega 16 prekomjernog alkohola ili odbijanja alkotestiranja.Čini se da su se vozači malo opustili, da su mnogima pred čašicom popustile kočnice i to se odmah vijedlo na "Dregeru".  Prema izvještaju sesvetske policije, u razdoblju od 15.do 18.06.2018. godine PP Sesvete je  tijekom provođenja akcije na razini PUZ-a  „Alkohol, droge“, te „Brzina“ sankcionirala  9 prekršitelja vožnje pod utjecajem alkohola, 7 zbog odbijanja alkotesta, 21 prekršitelj zbog vožnje nepropisnom brzinom te 26 ostala prekršaja. Najveća izmjerena koncentracija iznosila je 1,33 g/kg kod vozača dok vozačica pod utjecajem alkohola nije bilo.


Na području cijele Zagrebačke policijske uprave u dane provođenja akcije utvrđena su ukupno 593 prometna prekršaja, od čega je 90 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzete su 83 vozačke dozvole, a iz prometa je isključeno 90 vozača. Kod 11 vozača (12.2%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg ili su odbili alkotestiranje.


Najviše zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:


- u subotu, 16. lipnja oko 1.10 sati, 39-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Riječke ulice u smjeru zapada te mu je izmjerena koncentracija od 2.44 g/kg alkohola u organizmu. Isključen je iz prometa, te mu je oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati.


- u subotu, 16. lipnja oko 2.30 sati, 36-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Remetinečkom cestom u smjeru sjevera te joj je izmjerena koncentracija od  1.44 g/kg alkohola u organizmu. Isključena je iz prometa te joj je oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati.


Inače, za vrijeme akcije evidentirano je 6 vozačica (6.7 %) koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola. Prilikom provođenja akcije 5 osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola. Tijekom provedbe akcije Nadzora zlouporabe droga, preliminarno su testirane 4 osobe – test negativan.


Evidentirano je 11 mladih vozača (12.2 %) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa. U nadzoru je kontrolirano 1.117 vozila i vozača.


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.3.2019. 18:49:42

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account