Počela gradnja pješako-biciklističke staze kroz Gliboki jarek

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.3.2021. 12:36:11
Počela gradnja pješako-biciklističke staze kroz Gliboki jarek

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Započela je gradnja najavljivane pješačko-biciklističke staze između Sesveta i Popovca.



Prilikom jednog od svojih posljednjih dolazaka u Sesvete u veljači, pokojni gradonačelnik Milan Bandić rekao je da  ta staza mora biti što prije izgrađena kako bi s dolaskom ljepšeg vremena građani već mogli uživati u njoj. Nakon pripremnih radnji, izdavanja i izrade svih potrebnih "papira", gradnja nešto više od kilometar i pol dugačke staze je započela.


Ovu 3 metra široku i po noći osvijetljenu stazu zajednički će financirati Gradska četvrt Sesvete Gradski ured za prostorno uređenje i Gradski ured za mjesnu samoupravu, a cijena radova procjenjuje se na više od 3 milijuna kuna.


"Godinama već to planiramo napraviti, inicijativa je to prije svega mještana Popovca i Gajišća i vjerujem da će, kad bude gotova krajem travnja, rado ju koristiti mnogi građani, kao što je to sad slučaj s našom šetnicom uz Vuger potok", govori nam Stjepan Kezerić, dodajući kako se projekt biciklističko - pješačke staze nastavlja i dalje, pa je tako u planu ovu stazu koja je u izgradnji od Popovca produžiti do Sesvetskih Sela, čime bi se šetnica spojila u trokut natrag prema središtu Sesveta.


"Uz ovu stazu dobro je naglasiti da smo u ovoj godini već realizirali nekoliko projekata, primjerice Ulicu Augusta Šenoe u Lužanu koju smo kompletno preasfaltirali u dužini 700 metara. U Adamovcu smo u cijelosti odradili rekonstrukciju ulice Barberići s plinofikacijom, momentalno se asfaltira Ulica Novoseli u Prepuštovcu dužine oko 700 metara. Također u izgradnji je dječje igralište na Luci i Sajmište gdje smo uložili određena sredstva u projektiranje i sanitarne čvorove. Kompleksan je to projekt kojeg zajednički financiramo mi, dakle gradska četvrt, Gradske tržnice i Gradski ured za mjesnu samoupravu", nastavlja Kezerić posebno naglašavajući jedan značajan podatak da će do kraja mjeseca konačno biti otkupljene sve parcele na trasi prve faze izgradnje produžetka Branimirove ulice, od Zagrebačke do Brestovečke.


"Evo vidite nisu se ostvarile sumnje nekih koji su govorili da će smrću gradonačelnika sada sve stati, mi smo u Sesvetama još pojačali intenzitet radova, sad su ovdje kod nas stalno tri ekipe Zagrebačkih cesta i radi se vrlo intenzivno", zaključuje Kezerić.


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 17:22:56

Create Account