Počela izgradnja šetnice uz Vuger potok

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.11.2018. 8:40:49
Počela izgradnja šetnice uz Vuger potok

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Jučer, u ponedjeljak započeli su radovi izgradnje buduće šetnice uz Vuger potok.



Bager kooperanta Voprivrede koja je na natječaju dobila posao jučer je započeo iskapanjem trase šetnice. Pomalo čudno, iskapanje je započelo kod Gimnazije, a ne kako su mnogi očekivali, na početku kod Zagrebačke ulice.


"Da, ljudima to možda izgleda naopako, ali ima to svoju građevinsku logiku. Naime, mi nakon iskopa tog dijela trase, moramo kamionima dovoziti podlogu, a nasipavanje kamena ide obrnutim redom od onoga kako bi ljudi mislili, dakle radimo si pred sobom kamenu podlogu, kako kamion nasipava, bager poravnava i već imamo dio kamenog puta po kojem dalje kamioni voze i tako ćemo sve do, kako kažete, početka trase", objašnjava inženjer August Antić, šef gradilišta. 


Na naše pitanje o tijeku radova, kaže da će, ako vrijeme posluži do zime biti iskopana i navezena cijela trasa. "Nama nije bitna temperatura, može biti i hladno, samo da je suho. Ako bismo do zime i očekivanog snijega to završili to će bi bilo jako dobro, jer bi se kroz ta dva - tri mjeseca obavila prirodna stabilizacija podloge, a na proljeće bismo asfaltiranjem posao mogli završiti", dodaje Antić.


Uz završno asfaltiranje bit će iscrtane linije za pješačke i biciklističke trake na toj tri i pol metra širokoj rekreacijskoj trasi.  Uz to bit će postavljena i rasvjeta, kao bi se građani mogli šetati, trčati, voziti se biciklom, rolama ili već čime i po mraku. Cijela trasa dužine 1600 metara od Zagrebačke do mosta kod rasadnika trebala bi biti završena ovisno o vremenskim prilikama do sredine proljeća, a sesvetska Gradska četvrt za tu je investiciju osigurala 3,7 milijuna kuna svojih sredstava iz Plana komunalnih akcija.


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.11.2023. 11:43:10

Create Account