Počelo prikupljanje pomoći postradalima od potresa

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.12.2020. 8:40:46
Počelo prikupljanje pomoći postradalima od potresa

Foto: Screenshot HTV

Prvi su, uobičajeno, u pomoć i ovim putem priskočili vatrogasci, počinju prikupljati pomoć.


Još sinoć javili su se vatrogasci DVD-a Vugrovec i Planina Donja koji su pozvali građane s njihova područja djelovanja da se uključe u akciju prikupljanja pomoći postradalima, te da u vatrogasne domove donesu deke, toplu odjeću, trajne prehrambene namirnice poput različitih konzervi, brašna, riže, mlijeka, dječje hrane.


Naknadno jutros stožeri pogođenih područja zahvaljujući svima koji su ponudili pomoć naglašavaju da ovog trenutka nema potrebe za prikupljanjem tople odjeće, jer Hrvatski crveni križ raspolaže s dovoljnom količinom.  Sve ostalo se može prikupljati, a poseban naglasak je na poduzeća i fizičke osobe koje imaju agregate za struju i mogu ih posuditi da se jave Crvenom križu ili nekom od stožera civilne zaštite. 


I Hrvatski Crveni križ poziva građane u pomoć, naglašavajući pri tom prikupljanje trajnih prehrambenih namirnica, osnovnih higijenskih potrepština, te novac. Crveni križ otvorio je poseban račun za uplate građana. 


Posebna napomena građanima: Novac za potresom unesrećene građane Banovine, ako se odlučite donirati, uplaćujte isključivo na račun Crvenog križa. Na fotografiji ispod ovog teksta može se vidjeti tabela u kojoj je opisana potrebna pomoć.





Vezane vijesti
Ažurirano: 8.3.2024. 22:25:32

Create Account