Početak buduće sesvetske šetnice posjetio gradonačelnik Bandić

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 31.10.2018. 18:43:31
Početak buduće sesvetske šetnice posjetio gradonačelnik Bandić

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je danas lokaciju početka buduće šetnice uz Vuger potok te prostor Gradske ljekarne u središtu Sesveta koji je obnovljen prošle godine.



Radovi koje će izvoditi Vodoprivreda  trebali bi započeti ustvari odmah nakon blagdana, a danas je izvođač tamo postavio bager kako bi simbolično označio i mjesto poetka radova. 


"Nisam ja ništa za to zaslužan, samo dajem potporu vodstvu Sesveta Kezeriću i Markoti koji su u planu komunalnih akcija osigurali oko 3,8 milijuna kuna iz sredstava Gradske četvrti, a ideju za to Sesvećani duguju udruzi Zelene i plave Sesvete, rekao je Bandić. 


Rekreacijska staza širine gotovo 3,5 metara na kojoj će biti dvije biciklističke i dvije pješačke trake bit će duga 1600 metara i vodit će od Zagrebačke kod pješačkog mosta koji također vapi za uređenjem, sve do mosta kod rasadnika Hrvatskih šuma. 


Stjepan Kezerić, predsjednik Vijeća GČ Sesvete objasnio kako bi radovi trebali biti završeni sredinom proljeća sljedeće godine, te da će biciklisti i pješaci imati mogućnost rekreacije. Staza će biti izgaređena po eurospkim standardima.


Predsjednik Udruge Zelene i Plave Sesvete Ante Damjanović istaknuo je kako Sesvete nemaju ovakvih sadržaja. Ovo je samo prvi korak slike Sesveta kakvu svi priželjkuju. Nakon izgradnje ove prve etape, slijede pripreme za nastavak, pa bi tako za koju godinu šetnica stigla u Markovo Polje do mosta na Vuger potoku kod "Dvije vrbe", a konačna vizija, dugoročno gledano je dolazak staze skroz do Vugrovca blizu crkve.


Nakon obilaska početka radova buduće šetnice, gradonačelnik je sa suradnicima posjetio prošle godine obnovljenu ispostavu Gradskih ljekarni u središtu Sesveta u Bjelovarskoj 2 kod gruntovne i katastra. Dočekala ga je ravnateljica Gradske ljekarne Zagreb Nada Jambrek sa suradnicama. Tu se gradonačelniku prodružila i njegova zamjenica u stranci prof. Ana Stavljenić Rukavina. Ravnateljica Jambrek istaknula je da Gradska ljekarna Zagreb posluje na 39 adresa, te u svom sastavu ima galenski i analitički laboratorij. 



Vezane vijesti
Ažurirano: 24.11.2023. 11:43:10

Create Account