Počinje škola a s njom i akcija "Poštujte naše znakove"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.9.2019. 12:54:16
Počinje škola a s njom i akcija "Poštujte naše znakove"

Foto: MUP HR

Sesvetska policija obavijestila je o početku akcije "Poštujte naše znakove", te poziva vozače na posebnu pozornost usmjerenu prema najmlađim pješacima.



Priopćenje:


Policijska postaja Sesvete će, u organizaciji MUP-a (Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa) i PU zagrebačke, tijekom mjeseca rujna provoditi preventivno-represivnu akciju pod nazivom „Poštujte naše znakove“ u cilju zaštite djece i sprječavanja ugrožavanja njihovih života te pomaganja najmlađim sudionicima u prometu.


            Tijekom provođenja navedene akcije, najčešće u zonama osnovnih škola, pojačano će se nadzirati poštivanje prometnih propisa od strane vozača ali i pješaka, prvenstveno poštivanje ograničenja dopuštene brzine kretanja, nepropisno parkiranje na nogostupu i pješačkim prijelazima, poštivanje prednosti pješaka, nadzor autobusa koji prevoze djecu ali i poštivanje svih ostalih odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


            Policijski službenici će tijekom rujna u osnovnim školama na području PP Sesvete održati kraća predavanja za učenike 1. razreda, s ciljem upoznavanja djece s temeljnim pravilima za sigurno sudjelovanje u prometu, tijekom čega će učenicima biti podijeljen i promidžbeni materijal.  


            U cilju zaštite najmlađih učenika, molimo sve vozače  i ostale sudionike u prometu, na dosljedno pridržavanje prometnih propisa i pojačan oprez, posebno u blizini škola i na prilaznim pravcima školama, a  roditelje učenika pozivamo da djecu pripreme za samostalno i sigurno sudjelovanje u prometu, ne samo u zoni škole nego i za njihovo sudjelovanje u prometu izvan školskih aktivnosti.  


Video: MUP RH

Vezane vijesti
Ažurirano: 2.4.2024. 11:35:17

Create Account